ΕΝΦΙΑ 2023: Πότε βγαίνει;

ΕΝΦΙΑ 2023: Πότε βγαίνουν τα ειδοποιητήρια;

Πολλοί τον περιμένουν τον ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο να βγει. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2023 θα μας επισκεφθεί ξανά.

Ο ΕΝΦΙΑ 2023, θα αργήσει να βγει μιας και το νέο έτος υπάρχουν ακόμη δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ 2022. Πέρσι ο ΕΝΦΙΑ βγήκε στα μέσα Μαϊου και το ίδιο αναμένεται να γίνει και το 2023.

Όταν βγαίνει ο ΕΝΦΙΑ εσείς θα πρέπει να ακολουθήσετε την γνωστή διαδικασία που κάνετε κάθε χρόνο. Μπαίνετε στην αρχική σελίδα του myAADEΚάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές», κάνετε κλικ στην επιλογή «Πολίτες», και στην επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ». Από εκεί και πέρα μπορείτε να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σας.

Στο TaxisNet θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να δείτε τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ 2023 όταν θα βγει. Η τελευταία απόφαση του υπουργείου οικονομικών δίνει το δικαίωμα πληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις. Για το 2022 ήταν από τον Μάιο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023. Το ίδιο αναμένεται και με τον ΕΝΦΙΑ 2023.

Μπορεί οι νέες αντικειμενικές τιμές της εφορίας να έχουν πιάσει ταβάνι, ο ΕΝΦΙΑ θα δώσει μείωση φόρου για πολλούς πολίτες. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών από την 1η Ιανουαρίου 2022 στο 55% των περιοχών της επικράτειας θα έφερνε τσουνάμι πρόσθετων επιβαρύνσεων στον ΕΝΦΙΑ, αν δεν υπήρχε άμεση παρέμβαση. Ο ΕΝΦΙΑ 2023 θα έρθει πιθανότητα τον Μάη και η πληρωμή θα γίνει σε 10 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί τέλη Μαΐου και την τελευταία τέλη Φεβρουαρίου του 2024.

Πότε βγαίνει ο ΕΝΦΙΑ 2023 και πως θα κάνετε εκτύπωση;

Όταν θα βγει ο ΕΝΦΙΑ 2023, το εκκαθαριστικό του μπορείτε να το βρείτε στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Θα χρειαστείτε τους κωδικούς του Taxisnet για να μπείτε στην εφαρμογή. Μπαίνετε στην αρχική σελίδα του myAADE και κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές». Στην συνέχεια κάνετε κλικ στην επιλογή «Πολίτες». Στο γραμμα Δ θα βρείτε την επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ». Θα ανοίξει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9. Βάζετε τους κωδικούς Taxisnet και μπαίνετε στην εφαρμογή. Επιλέγετε το έτος 2023 και βλέπετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2023.