Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

Πότε γιορτάζει η Εμμέλεια;

Κάθε πότε συμβαίνει αυτή η ιστορική στιγμή για την εκκλησία στην Εύβοια

Η Αγία Εμμέλεια, γνωστή για τη μεγάλη της οικογένεια, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές της χριστιανικής πίστης

Ήταν μητέρα δέκα τέκνων, ανάμεσα στα οποία ξεχώρισαν μερικοί από τους μεγαλύτερους αγίους της Εκκλησίας.

Ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας, ένας από τους Τρεις Ιεράρχες και μεγάλος θεολόγος, ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης, γνωστός για τη φιλοσοφική του σκέψη και τα θεολογικά του έργα, ο Άγιος Πέτρος Σεβαστείας, που υπηρέτησε ως επίσκοπος, η Οσία Μακρίνα, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στον μοναχισμό και την πνευματική καθοδήγηση, και ο Όσιος Ναυκράτιος, που έζησε ασκητική ζωή, ήταν όλα παιδιά της.

Η Εκκλησία αναγνωρίζοντας την αγιότητα και την ευλάβεια της Αγίας Εμμέλειας, την ανακήρυξε Αγία.

Τιμά τη μνήμη της κάθε χρόνο την 1η Ιανουαρίου και στις 30 Μαΐου, ημέρες που είναι αφιερωμένες στις γυναίκες που φέρουν το όνομα Εμμέλεια.

Η ζωή της Αγίας Εμμέλειας αποτελεί παράδειγμα για όλες τις χριστιανές μητέρες, καθώς μέσα από την ανατροφή των παιδιών της και την αφοσίωσή της στην πίστη, κατάφερε να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της χριστιανικής παράδοσης και σκέψης.

Οι εορτές αυτές, πέρα από την τιμή προς την ίδια την Αγία, αποτελούν και μία ευκαιρία να θυμηθούμε τη σημαντική συμβολή της στην Εκκλησία.

Οι πράξεις και οι διδαχές των παιδιών της, που αναδείχθηκαν σε μεγάλες πνευματικές μορφές, αποδεικνύουν το βάθος της πνευματικότητας και της πίστης της Αγίας Εμμέλειας.

Η παρακαταθήκη που άφησε πίσω της παραμένει ζωντανή, εμπνέοντας γενιές πιστών και υπογραμμίζοντας τη σημασία της οικογενειακής αγωγής και της χριστιανικής αρετής.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.