Αυτή είναι η στιγμή όπου η Εύβοια δάκρυσε από χαρά

Εύβοια

Είναι η στιγμή που όλη η Εύβοια δάκρυζε από χαρά και καμάρωνε.

Όλος ο νομός μας και όλοι οι Έλληνες δάκρυσαν και καμάρωσαν όταν ένα νέο παιδί μας έκανε περήφανους.

Το χρυσό παιδί της Ελλάδας μας έκανε περήφανους και να δακρύζουμε από χαρά και συγκίνηση.

Γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1999 στην Αθήνα. Η καταγωγή του είναι από την Εύβοια που την επισκέπτονταν συχνά τα καλοκαίρια.

Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Νέου Ψυχικού, από το οποίο και πέτυχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2017.

Στην ηλικία των 10 ετών, συνειδητοποίησε ότι η όραση του μειωνόταν όταν δεν έβλεπε καλά την δασκάλα και δυσκολευόταν να διαβάσει.

Οι δυσκολίες αυτές προέρχονταν από μία γονιδιακή ασθένεια (νόσος Σταργκαρντ ‘Stargardt’) η οποία εμφανίζεται σταδιακά και έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική μείωση της όρασης. Παρόλες τις δυσκολίες αυτές δεν τον εμπόδισαν από την πορεία του προς τον πρωταθλητισμό.

Είναι το «χρυσό» παιδί της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που έχει καταγωγή από την Εύβοια.

Είναι το χρυσό παιδί με καταγωγή από την Εύβοια που μπήκε στο πάνθεον των Ελλήνων αθλητών του στίβου, με το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα του στίβου για τους Παραολυμπιακούς στις 5 Σεπτεμβρίου 2024.

Εύβοια, δάκρυζε από χαρά, καμάρωνε

Είναι ο Νάσος Γκαβέλας.

O Νάσος Γκαβέλας στέφθηκε για δεύτερη φορά χρυσός Παραολυμπιονίκης, αφού στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού διατήρησε το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο.

Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε δύο σερί διοργανώσεις.

Εύβοια, δάκρυζε από χαρά, καμάρωνε

Ο Νάσος Γκαβέλας έκανε μία φοβερή κούρσα στον τελικό των 100 μέτρων Τ11 του στίβου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στο αγώνισμα.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, ο Νάσος Γκαβέλας πήγε στο Παρίσι ως παγκόσμιος ρέκορντμαν και βγάζοντας… ψυχή στα τελευταία μέτρα, έφθασε σε μία ιστορική επιτυχία, αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας Παραολυμπιονίκης του στίβου, με δύο συνεχόμενα χρυσά μετάλλια.

Ο Νάσος Γκαβέλας απέδειξε έτσι, ξανά ότι έχει μάθει να “πολεμάει” από μικρό παιδί και όπως δήλωσε και ο ίδιος μετά τη νίκη του στο Παρίσι “όχι μάγκες δεν τελειώνω τόσο εύκολα”.

Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας όπως και όλοι οι Έλληνες αισθάνονται υπερηφάνεια για την κατάκτηση του Χρυσού Ολυμπιακού Μεταλλίου από τον Νάσο Γκαβέλα για δεύτερη συνεχή φορά.

Ο τόπος καταγωγής του Χρυσού Ολυμπιονίκη είναι η Δημοτική Κοινότητα της Στροφυλιάς.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Μια εικόνα που τρομάζει και δείχνει μεγάλο ηρωισμό!

Εύβοια: Έχασαν τα λόγια τους με αυτό που είδαν στον δρόμο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.