Γυναίκα μεσίτης: Γίνε υπόδειγμα επαγγελματία σπάζοντας στερεότυπα

«Μεσίτης»: Ήδη η λέξη θέλει αλλαγή. Εσύ, λοιπόν, μια νέα μεσίτρια, θέλεις να μπεις δυναμικά στον χώρο του real estate, εξαλείφοντας με την παρουσία σου τον όποιο διαχωρισμό. Μια και η εικόνα του μεσίτη είναι αρκετά στερεοτυπική στο μυαλό μας, ίσως να έχεις ήδη γίνεις μάρτυρας μιας συμπεριφοράς που εμπνέεται από στερεότυπα.

«Μεσίτης»: Ήδη η λέξη θέλει αλλαγή. Εσύ, λοιπόν, μια νέα μεσίτρια, θέλεις να μπεις δυναμικά στον χώρο του real estate, εξαλείφοντας με την παρουσία σου τον όποιο διαχωρισμό. Μια και η εικόνα του μεσίτη είναι αρκετά στερεοτυπική στο μυαλό μας, ίσως να έχεις ήδη γίνεις μάρτυρας μιας συμπεριφοράς που εμπνέεται από στερεότυπα.

Ως σύγχρονη μεσίτρια, ποσώς σε ενδιαφέρουν οι περιοριστικές απόψεις. Εμείς εδώ, θα σε συμβουλεύσουμε πώς να καταφέρεις να κάνεις έναν ανδροκρατούμενο κόσμο δικό σου, χάρη στη δική σου επιμονή.

-Επένδυσε στην προβολή σου

Αφού είσαι επαγγελματίας του σήμερα, θα αξιοποιήσεις τα όπλα του σήμερα: Εκτός από μία προσωπική ιστοσελίδα, δώσε έμφαση και σε επαγγελματικές πλατφόρμες όπως είναι το LinkedIn. Εκεί, μπορείς να παρακολουθείς το περιεχόμενο που ανεβάζουν συνάδελφοί σου και να συμμετάσχεις σε συζητήσεις. Κυρίως, θα πρέπει να δημιουργήσεις κι εσύ περιεχόμενο, αναδεικνύοντας τον επαγγελματισμό σου. Έτσι, δημιουργείς μέρα με τη μέρα ένα ολοκληρωμένο προφίλ, που ξέρει πολύ καλά πώς να δικτυώνεται.

-Πες όχι στο χαοτικό multi-tasking

Μην μπεις στο τριπάκι να δείξεις ότι τα κάνεις όλα και συμφέρεις, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φαίνεσαι ανοργάνωτη. Για τη διαχείριση καταχωρήσεων, φακέλων πελατών και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, εμπιστεύεσαι ένα πρόγραμμα για μεσίτεςπου θα σου λύσει τα χέρια. Δεν είναι κάτι καινούργιο στα «νερά» του real estate, και για αυτό δεν πρέπει να το υποτιμήσεις. Κατά πάσα πιθανότητα, όλοι σου οι συνάδελφοι χρησιμοποιούν κάποιο μεσιτικό πρόγραμμα, για αυτό φρόντισε να μην μένεις πολλά βήματα πίσω.

-Πες ναι στη διαρκή ενημέρωση

Το κλίμα στον χώρο του real estate, όπως ήδη θα γνωρίζεις, είναι τουλάχιστον ρευστό. Για αυτό και πρέπει να παρακολουθείς όλες τις νέες εξελίξεις και τάσεις που αφορούν τον τομέα, καθώς μόνο έτσι θα είσαι έτοιμη να αρπάξεις κάθε ευκαιρία. Επίσης, οι πελάτες σου περιμένουν από σένα μία επαγγελματία που μπορεί να τους κατευθύνει κατάλληλα και να τους συμβουλεύει. Πώς αλλιώς θα καταφέρεις να κάνεις καλή εντύπωση;

-Η προσωπική επαφή με τους πελάτες σώζει (τη δουλειά σου)

Εφόσον προτεραιότητά σου είναι η εξυπηρέτηση των πελατών σου, δεν γίνεται να μην επιδιώξεις μαζί τους μια ουσιαστική επικοινωνία. Μόνο έτσι θα αφουγκραστείς τις πραγματικές τους ανάγκες, που ίσως και οι ίδιοι να έχουν αντιληφθεί. Εσύ, με διορατικότητα και επικοινωνιακές δεξιότητες, αναζητάς αυτό που θα ικανοποιήσει τον πελάτη σου, και θα τον κάνει να σε προτείνει παντού. Η αποφυγή της απρόσωπης εξυπηρέτησης, λοιπόν, φέρνει και την αναγκαία δικτύωση.

Σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο είναι δύσκολο να βρεις γυναίκες συμμάχους. Για αυτό κι εσύ πρέπει να είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις κάθε πρόκληση, έχοντας τις παραπάνω συμβουλές κατά νου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πότε μπαίνει το επίδομα ενοικίου του Αυγούστου 2022;

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για την προκήρυξη συνοριοφυλάκων 2022;

Χρέη στο ΕΦΚΑ και την εφορία: Πότε έρχεται η παραγραφή;

Πότε θα δοθεί η επιστροφή πετρελαίου 2022;

Δείτε τι τρομακτικό εμφανίστηκε στη θάλασσα στη Χιλιαδού

Δείτε τι απίθανο έγινε σήμερα το πρωί σε χωριό της Εύβοιας

Ένα πολύ μεγάλο ψάρι ξεπήδησε από την θάλασσα στη Χαλκίδα! [Φωτογραφία]

Ακολουθήστε το Evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις