Πότε ξεκινά ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ;

Είναι μια είδηση που ενδιαφέρει πολλούς Ευβοιώτες μιας και θα μπορούν να βρουν μια θέση εργασίας ύστερα από εξετάσεις που θα δώσουν μέσω του ΑΣΕΠ

Το νέο εγχείρημα του ΑΣΕΠ, είναι έτοιμο να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες. Ακούγεται ότι θα δημοσιευθεί τον Νοέμβριο και οι εξετάσεις να γίνουν πριν την εκπνοή του 2022. Εξεταστικά κέντρα ίσως να υπάρχουν σε κάθε πρωτεύουσα νομού αλλά αυτό ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί.

Είχε καταργηθεί ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός τα προηγούμενα έτη

Ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ ήταν γνωστός πριν πολλά χρόνια και όλοι θυμόμαστε έστω αμυδρά την όλη διαδικασία. Ωστόσο είχε καταργηθεί και με απόφαση της κυβέρνησης, επιστρέφει για να διεκπεραιώσει ένας μέρος των μόνιμων προσλήψεων που έχει ανάγκη κάθε χρόνο το δημόσιο.

Κάθε πότε θα γίνεται ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ;

Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι ο εν λόγω γραπτός διαγωνισμός να πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να αφορά μία ή περισσότερες προκηρύξεις. Για παράδειγμα αν υπάρχει μια προκήρυξη με εκατοντάδες θα μπορεί να διεξαχθεί ο διαγωνισμός που θα είναι σαν τις πανελλήνιες όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

ΑΣΕΠ: Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός για 4.500 θέσεις εργασίας!
ΑΣΕΠ: Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός για 4.500 θέσεις εργασίας!

Πόσες προσλήψεις θα γίνουν μετά τον πανελλήνιο διαγωνισμό ΑΣΕΠ;

Το προσχέδιο του πρώτου διαγωνισμού που θα διεξαχθεί μετά την επαναφορά του θεσμού έχει ήδη σταλεί στο ΑΣΕΠ και θα προσληφθούν κοντά στους 4500 επιτυχόντες.

Πως θα γίνει ο διαγωνισμός;

Σαν τις πανελλήνιες εξετάσεις θα διεξαχθεί ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Θα έχει εξέταση γνώσεων γενικού περιεχομένου και δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου αξιολογούνται.