Βιολογικά: Πότε θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πότε θα πληρωθούν τα βιολογικά προϊόντα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ;
Πότε θα πληρωθούν τα βιολογικά προϊόντα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πότε ξεκινούν οι πληρωμές στα βιολογικά του έτους 2022;

Όταν λέμε βιολογικά αναφερόμαστε στις βιολογικές καλλιέργειες όπου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Τα βιολογικά είναι μέρος των επιδοτήσεων που κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες. Την ίδια ώρα θα γίνουν και πληρωμές και σε άλλες αγροτικές επιδοτήσεις.

Οι νέοι αγρότες 18-40 ετών και όσοι καλλιεργούν βιολογικές ζωοτροφές πριν μήνες είχαν προτεραιότητα να ενταχθούν σε καινοτόμα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, προϋπολογισμού 490 εκατ. ευρώ, η υποβολή αιτήσεων για τα οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2022, με το ενδιαφέρον να είναι πολύ μεγάλο τόσο για τη μετατροπή εκτάσεων σε βιολογικές όσο και για τη διατήρηση. Τα βιολογικά περικλείουν τόσο τους παλιούς, όσο και τους νέους καλλιεργητές.

Τα βιολογικά προϊόντα ξεκίνησαν στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Τα βιολογικά προϊόντα ανήκουν σε πολλές κατηγορίες προϊόντων όπως βιολογικά τρόφιμα, βιολογικά καλλυντικά, βιολογικά καθαριστικά, βιολογικές παιδικές τροφές και πολλά άλλα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα βιολογικά τρόφιμα είναι απαλλαγμένα από διάφορες χημικές ουσίες που περιέχουν διάφορα φυτοφάρμακα. Οι ουσίες αυτές μπορεί να βρίσκονται σε μικρές ποσότητες στα άλλα τρόφιμα ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στον οργανισμό μας. Τα βιολογικά προϊόντα είναι απαλλαγμένα από πολλές χημικές ουσίες.

Βιολογικά: Πότε πληρώνονται;

Μετά την πληρωμής της βασικής ενίσχυσης στις 21 Οκτωβρίου, οι μηχανές του ΟΠΕΚΕΠΕ δουλεύουν σε φούλ ισχύ για να έρθει και η πληρωμή των βιολογικών, Νιτρικών και λοιπών προγραµµάτων, µε στόχο να γίνει μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newse, το ύψος της επιδότησης για τα βιολογικά ανέρχεται έως τα 85 ευρώ ανά στρέμμα σε ετήσια βάση τόσο για τους νέους όσο και τους παλιούς βιοκαλλιεργητές.

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα 600 ευρώ ένστολοι: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους;

Πως μπορείς να δεις τι επιδόματα δικαιούσαι;

Εύβοια: Δεν τα κατάφερε ο άτυχος άνδρας που «καρφώθηκε» σε κάγκελο- Θρήνος πριν τις γιορτές

Ένας απίστευτος Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια

Χαλκίδα: Γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στο τιμόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις