Βεβαίωση μετακίνησης Μαρτίου 2021: Δείτε τι άλλαξε σήμερα

Νέα βεβαίωση μετακίνησης πρέπει να δώσουν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους για να κινούνται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και του lockdown.

Η βεβαίωση μετακίνησης θα έχει ισχύ από την Τρίτη, 9 Μαρτίου και θα διαρκεί για 14 ημέρες. Η βεβαίωση μετακίνησης χορηγείται ηλεκτρονικά από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και από τον ιστότοπο forma.gov.gr, έπειτα από υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση.

Πώς γίνεται ο έλεγχος των δηλωθέντων στοιχείων

Ο έλεγχος των δηλωθέντων στοιχείων για τυχόν παραβάσεις επιδιώκεται να γίνεται ηλεκτρονικά με επιτόπια και σε πραγματικό χρόνο πρόσβασης των ελεγκτών (αστυνομικών ή και Επιθεωρητών Εργασίας) στα στοιχεία τηλεργασίας και αναστολών.

Για παράδειγμα, από τα στοιχεία του εντύπου της μετακίνησης ενός εργαζομένου θα μπορεί να διασταυρώνεται ο ΑΦΜ της επιχείρησης και του εργαζομένου μέσω «ΕΡΓΑΝΗΣ» για να διαπιστωθεί αν είναι σε κανονικό καθεστώς εργασίας, οπότε μπορεί να μετακινείται για λόγους εργασίας, ή αν είναι σε τηλεργασία ή σε αναστολή, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει κυρώσεις για ψευδή δήλωση.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Ένα τεράστιο πλάσμα προχωρούσε στο δρόμο!

Χαλκίδα: Μέσα στα σκουπίδια ήταν ένας θησαυρός!

Εύβοια: Προσοχή υπάρχει δηλητήριο και είναι πολύ επικίνδυνο! [Φωτογραφία]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.