Βάσεις πανελληνίων 2020: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες;

Γραφείο με χαρτιά, τετράδια, μολύβια
Γραφείο με χαρτιά, τετράδια, μολύβια πηγή:pixabay.com

Βάσεις πανελληνίων 2020: Οι υποψήφιοι τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ, την Παρασκευή 10 Ιουλίου θα μπορούν να δουν τόσο στα Λύκεια όσο και online τις βαθμολογίες τους.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας εστάλη προς όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πτωτική ακούγεται ότι θα είναι η πορεία των βάσεων φέτος, όπως φαίνεται από τις πρώτες εκτιμήσεις. Για τους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Βάσεις πανελληνίων 2020: Σε λίγες μέρες τα αποτελέσματα

Το μεσημέρι της Παρασκευής, έως τη 1, οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν πώς τα έχουν πάει στις εξετάσεις.Οι βάσεις εισαγωγής 2020 εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας: «Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων θα γίνει την Παρασκευή 10-7-2020, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν όλα τα ΕΠΑΛ.

Σχετικά με την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης και καταχώρισης της βαθμολογίας και τη διακίνηση των βαθμών και αποκομμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερησίων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ από τα Βαθμολογικά Κέντρα και τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα προς τις Διευθύνσεις Δ.Ε. και τα Λύκεια».

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», όλα δείχνουν ότι στις Πανελλήνιες 2020 ο καθοριστικός παράγοντας για τις Βάσεις θα είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων. Και φέτος, ωστόσο, περίπου το 80% των υποψηφίων θα μπει σε σχολές με τη βαθμολογία του να καθορίζει αν πρόκειται για την πρώτη του επιλογή.

Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τη βαθμολογία τους

Σύμφωνα με σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας Φ251/85965/Α5/3-7-2020 (αφορά τα ΓΕΛ) και Φ.152/85968/Α5/3-7-2020 (αφορά τα ΕΠΑΛ) η ανάρτηση / ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.