Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

Καιρός στην Εύβοια: Αποπνικτικό «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης, υγρασίας και ζέστης

Απόκοσμο σκηνικό από την Αφρικανική σκόνη

Στα «πορτοκαλί» αναμένεται να βαφτεί ο ουρανός της Εύβοιας

Προ των πυλών το καλοκαίρι στην Ελλάδα, συγκεκριμένα μετά τις 15 Μαΐου η χώρα μας θα έρθει αντιμέτωπη με ένα πρόωρο κύμα καύσωνα, το οποίο θα εκτινάξει τη θερμοκρασία ακόμη και στους 39 βαθμούς.

Σε άνοδο θα βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή (17.5.2024) η θερμοκρασία, ενώ σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη και την υγρασία που επικρατεί δημιουργείται ένα αποπνικτικό κοκτέιλ στην ατμόσφαιρα.

Οι συνθήκες στην ατμόσφαιρα θα θυμίσουν εκείνες του διημέρου 23 και 24 Απριλίου, μέρες κατά τις οποίες το πορτοκαλί είχε κατακλύσει τον ουρανό.

Αυτό το φυσικό γεγονός μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της χώρας μας, κυρίως μέσω της υποβάθμισης της ποιότητας του αέρα.

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια σε μεγάλο φάσμα μεγεθών, όπως PM10, PM2,5 ή ακόμα και πολύ μικρότερα, ενώ μπορεί επίσης να συμπαρασύρει και ρύπους από την ατμόσφαιρα.

Η αύξηση των σωματιδίων στην ατμόσφαιρα μπορεί να επιδεινώσει αναπνευστικά νοσήματα όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα και οι αλλεργίες.

Τα άτομα με προϋπάρχουσες αναπνευστικές παθήσεις είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε περιόδους αυξημένων επιπέδων σκόνης και αυτό απεικονίζεται και σε αυξημένες προσελεύσεις στα νοσοκομεία.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για τους κατοίκους των αστικών κέντρων και περιοχών με ήδη χαμηλή ποιότητα της ατμόσφαιρας.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.