Δερβένι: Έβαλαν “ατσάλι” πάνω από τα κεφάλια τους [Φωτογραφία]

Έβαλαν “ατσάλι” στο Δερβένι για να μην υπάρχουν κατολισθήσεις στον δρόμο Χαλκίδας-Μαντουδίου.

Ολοκληρώνεται το έργο αποκατάστασης βλαβών και φθορών, από τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ζορμπά», στο τμήμα Παγώντας – Προκόπι – Μαντούδι – Κήρινθος, προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει ανακατασκευή δρόμων σε καίριες θέσεις του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των καταπτώσεων βράχων στο Δερβένι.

Στη θέση “Δερβένι” ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά, και τον Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, συντάχθηκε μελέτη από εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο, η οποία κατέληξε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις με βάση τα πρότυπα ασφαλείας του Ελβετικού κανονισμού βραχοπροστασίας.

Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν στα δυο πιο κρίσιμα σημεία της περιοχής και σε υψόμετρο 30 – 60 μέτρων ένας φράχτης 170 μέτρων απορρόφησης ενέργειας 2.000ΚJ, ένας φράχτης 80 μέτρων απορρόφησης ενέργειας 5.000ΚJ και πλέγμα συγκράτησης καταπτώσεων περίπου 5.000 τ.μ.

Για να γίνει κατανοητή η σχεδιαστική αντοχή των κατασκευασμένων δομών, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας φράχτης των 5.000ΚJ, απορροφά περίπου την ενέργεια βράχου 10 τόνων που πέφτει από ύψος 50 μέτρων. Οι φράχτες που είχαν τοποθετηθεί κατά το παρελθόν ήταν της τάξης των 50ΚJ στο μεγαλύτερο μήκος και 500 ως 1.000ΚJ σε κρίσιμα σημεία.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι εμφανίστηκε πάνω στο καμπαναριό;

Εύβοια: Αυτό το παράθυρο έχει προβληματίσει αρκετούς

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.