Δείτε τι τρομακτικό έκαναν στα αυτοκίνητα στην περιοχή του Αλιβερίου

Και δεν μιλάμε για μία περίπτωση αλλά για δέκα περιπτώσεις με θύματα όσους είχαν αυτοκίνητα.

Και δεν μιλάμε για μία περίπτωση αλλά για δέκα περιπτώσεις με θύματα όσους είχαν αυτοκίνητα.

Δεν ήταν μόνο στο Αλιβέρι αλλά και στις γύρω περιοχές όπως στην Κύμη, και στην Ερέτρια.

Ύστερα από πολλές έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν δέκα περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από αυτοκίνητα, σε περιοχές των Δήμων Κύμης – Αλιβερίου και Ερέτριας.

Η κλοπή των καταλυτών είναι ένα φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, λόγω από τη μια της ευκολίας με την οποία κλέβονται, αλλά και από την άλλη, των πολύτιμων υλικών που έχουν οι καταλύτες στο εσωτερικό τους και αυξάνουν την αξία τους.

Από την προανακριτική έρευνα, ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας δύο ακόμη συνεργών του.

Όσοι πιο παλαιοί τόσο πιο ακριβοί είναι οι μεταχειρισμένοι καταλύτες, καθώς τα παλαιότερα συστήματα διέθεταν περισσότερα μέταλλα οπότε κοστίζουν και περισσότερα χρήματα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι δράστες προτιμούν να κλέβουν καταλύτες από οχήματα με ηλικίες άνω των 10 ετών, μεγάλου κυβισμού ώστε να είναι και αρκετά μεγάλο το ανταλλακτικό.

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα οι καταλύτες είναι πολύ μικρότεροι και χαμηλότερης αξίας οπότε ξεφεύγουν από το στόχαστρο των κλεφτών.

Η κλοπή των καταλυτών είναι ένα φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια
Η κλοπή των καταλυτών είναι ένα φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια…

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2021, αυτός και οι συνεργοί του είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών καταλυτών από αυτοκίνητα.

Κατά το χρονικό διάστημα από 16-12-2021 έως 19-04-2022, διέπραξαν δέκα τουλάχιστον κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα, αφαιρώντας 14 καταλύτες, από αντίστοιχα οχήματα, στις προαναφερόμενες περιοχές.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταλύτες χρησιμοποιούνται και ως ανταλλακτικά, λόγω της έλλειψης που υπάρχει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, και έχουν αρκετή ζήτηση στην αγορά των μεταχειρισμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Προσλήψεις στην δημοτική αστυνομία: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Εκτιμήσεις βάσεων 2022: Ποιοι οι παράγοντες

Μέχρι πότε είναι η παράταση ΟΣΔΕ 2022;

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2022 αίτηση: Ποιες οι προϋποθέσεις

Κάρυστος: Ένα μεγάλο πλάσμα ήταν στην θάλασσα

Δείτε τι πρόκειται να γίνει σε 7 δρόμους στη Χαλκίδα

Ακολουθήστε το Evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις