Εύβοια φωτιά: Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

Φωτιά στην Εύβοια

Που απαγορεύεται η κυκλοφορία σήμερα (22-6-2024) στην Εύβοια για την προφύλαξη εκδήλωσης πυρκαγιάς

Ακόμα δεν έχει μπει ο Ιούλιος και η Ελλάδα, πλήττεται από μεγάλες και καταστροφικές φωτιές που μόνο στεναχώρια και αγανάκτηση προσφέρει στα θύματά του.

Η Εύβοια το τελευταίο χρονικό διάστημα, βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά επικινδυνότητας πυρκαγιών και αυτό έχει οδηγήσει τις αρμόδιες αρχές σε μια σειρά από μέτρα.

Όλο το νησί βρίσκεται σε κίνδυνο παρουσίασης πυρκαγιάς με την νότια και την κεντρική Εύβοια, να βρίσκονται σε πολύ υψηλές πιθανότητες σε αντίθεση με το βόρειο κομμάτι που βρίσκεται σε υψηλές.

Βλέποντας οι υπεύθυνοι φορείς την μεγάλη απειλή που έχει η Εύβοια σήμερα, σε κάποια σημεία απαγόρευσαν την κυκλοφορία.

Ειδικότερα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας, σε περιοχές NATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα αλλά και άλση, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από τις πρώτες ώρες της ημέρας και θα ισχύσει μέχρι την αλλαγή της μέρας.

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται επίσης τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών, των Ο.Τ.Α, των Στρατιωτικών Υπηρεσιών, που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή τη Δασική Υπηρεσία ή τον οικείο Δήμο, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Στον παρακάτω σύνδεσμο, υπάρχουν αναλυτικά οι περιοχές στις οποίες ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας:

https://pste.gov.gr/wp-content/uploads/2024/05/%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%83.pdf

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.