Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την δικαστική και δημοτική αστυνομία;

Προκήρυξη για την δημοτική αστυνομία: Πότε αρχίζουν οι προσλήψεις;
Προκήρυξη για την δημοτική αστυνομία: Πότε αρχίζουν οι προσλήψεις;

Ξεκινούν σε λίγες μέρες οι προκηρύξεις για την δημοτική και δικαστική αστυνομία.

Για την δικαστική αστυνομία, για αρχή δεν προβλέπονται θέσεις για την Εύβοια. Για την δημοτική αστυνομία δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αν θα προσληφθούν σε δήμους της Εύβοιας. Βέβαια και να είστε επιλαχών σε κάποια από τις δύο προκηρύξεις, η Αθήνα δεν είναι μακρυά για να εργαστείτε.

Δικαστική αστυνομία: Ποια τα προσόντα και οι αρμοδιότητες;

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η δημιουργία της νέας προκήρυξης για την πρόσληψη 700 μονίμων στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Η δικαστική αστυνομία θα λειτουργήσει πιλοτικά σε δικαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Θα προσληφθούν 600 άτομα για το ένστολο τμήμα και άλλα 100 άτομα για το πολιτικό τμήμα.

Μέσα από την προκήρυξη στην δικαστική αστυνομία θα βρουν εργασία, 700 μόνιμοι. Οι προσλήψεις στην δικαστική αστυνομία αφορούν ένστολο και πολιτικό προσωπικό. Για την δικαστική αστυνομία δεν χρειάζεται να διαβάσετε κάποια μαθήματα. Η επιλογή θα γίνει με γραπτές εξετάσεις εκτός ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα προκήρυξη για την επιλογή αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού στο νεοσύστατο θεσμό αναμένεται να εκδοθεί τέλη Νοεμβρίου 2022. Όσον αφορά τα προσόντα για την δικαστική αστυνομία, το όριο ηλικίας για το πολιτικό προσωπικό να είναι από 21 και πάνω, για το αστυνομικό από 21 έως 30 ετών.

Προκήρυξη για την δημοτική αστυνομία: Πότε αρχίζουν οι προσλήψεις;

Το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, προβλέπει νέες αρμοδιότητες και νέο ρόλο για τους αστυνομικούς, με στόχο να βρίσκονται πιο κοντά στους πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης και αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου του συγκεκριμένου σώματος.

Θα γίνουν και εκατοντάδες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και για την δημοτική αστυνομία. Χιλιάδες προσλήψεις και πάνω θα γίνουν και όλες μέσω ΑΣΕΠ για την προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας 2022. Επιλέχθηκε ο ΑΣΕΠ για να είναι πιο αξιοκρατικές οι προσλήψεις που θα γίνουν πιθανόν από τα μέσα Νομεβρίου 2022. 1.214 μόνιμοι θα βρουν εργασία μέσα από την προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας.

Ο αριθμός των θέσεων έχει οριστικοποιηθεί, η προκήρυξη θα είναι μία και ενιαία, θα εκδοθεί και θα διεκπεραιωθεί εξ΄ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Η επιλογή θα γίνει με το σύστημα των μορίων, σε καμία περίπτωση με γραπτό διαγωνισμό

Τα νέα της Εύβοιας

Αυτή είναι η προκήρυξη για το λιμενικό 2022 χωρίς πανελλήνιες

Προκήρυξη ΟΣΕ 2022- 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Πότε κληρώνει το τζόκερ; Ποια τα αποτελέσματα;

Εύβοια: Τρομακτικό βράδυ έζησε ένας 35χρονος

Χαλκίδα: Δείτε τι ετοιμάζεται για μαθητές της πόλης!

Χαλκίδα: Δείτε γιατί έσπαγε τζαμαρίες το βράδυ

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις