Άγχος: Ποια είναι τα συμπτώματα και ποιες οι συμβουλές για να διώξεις το άγχος;

Είναι πολύ φυσιολογικό να νιώθεις άγχος και στρες όταν οι καθημερινοί ρυθμοί σου το δικαιολογούν.

Ωστόσο, όταν υπερβαίνει τα όρια και παρεμβαίνει στην ποιότητα ζωής σου, μπορεί να είναι σημάδι ότι πρόκειται για διαταραχή άγχους. Στις διαταραχές άγχους συμπεριλαμβάνονται η φοβία, η κρίση πανικού, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι το στρες προκαλεί τις περισσότερες ασθένειες

Αυτό δεν είναι κάτι που το υποστηρίζουμε εμείς, αλλά έχει πιστοποιηθεί κατά καιρούς από τους επιστήμονες μετά από έρευνες που έχουν κάνει.

Το στρες είναι η καταστροφή του ανθρώπου. Δηλητηριάζει το μέσα του και υπάρχει μεγάλη συσσώρευση αρνητικής ενέργειας. Από αυτό πηγάζουν οι περισσότερες ασθένειες και γι΄αυτό πολλοί άνθρωποι που το έχουν θεραπεύσει, οι αρρώστιες έφυγαν από πάνω τους!

Όπως άλλωστε είχε πει ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, ο νους τα θεραπεύει όλα. Εμείς σήμερα θα σου παρουσιάσουμε την καλύτερη θεραπεία για το στρες που δεν φαντάζεσαι καν! Ποια είναι; Τα κονσέρτα!

Οι ζωντανές συναυλίες μουσικής που το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους, σύμφωνα με βρετανική έρευνα μειώνουν κατακόρυφα τα ανεβασμένα επίπεδα στρες στον οργανισμό μας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ντέιζι Φάνκορτ του Centre for Performance Science του Imperial College του Λονδίνου και του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής της Βρετανίας, μελέτησαν 117 εθελοντές που παρακολούθησαν δύο συναυλίες κλασικής μουσικής.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν δείγματα σάλιου λίγο πριν τις συναυλίες και ξανά μετά από μία ώρα, στη διάρκεια του διαλείμματος. Διαπιστώθηκε ότι μια ώρα συναυλίας ήταν αρκετή για να μειώσει αισθητά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτιζόλης στον οργανισμό των ανθρώπων, καθώς, επίσης, της κορτιζόνης.

«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν στοιχεία ότι η παρακολούθηση μιας πολιτιστικής εκδήλωσης μπορεί να έχει άμεσα τέτοια επίπτωση στην ενδοκρινική δραστηριότητα» δήλωσε η Φάνκορτ.

Πως μπορείς να διώξεις το στρες με μία απλή κίνηση χωρίς να πληρώσεις πολλά; Κάνε κλικ εδω!

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο Πάσχα;

Φωτοβολταϊκά στέγης επιδότηση 2023: Πότε θα αρχίσει;

Voucher 400 ευρώ: Πώς θα το πάρετε

Κύμη: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για την παρέλαση

Έπαθαν πλάκα όταν την είδαν να κάνει βουτιές στο λιμάνι στην Κάρυστο

Χαλκίδα: Κατέβηκαν στην πυλωτή και τραβούσαν τα μαλλιά τους

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις