Σε βουνό της Εύβοιας βρίσκεται ένας κρυμμένος θησαυρός

Αρχές του καλοκαιριού, λίγο μετά από την άρση απαγόρευση της κυκλοφορίας, βρεθήκαμε σε μία μυθική περιοχή. Με τις χιονισμένες βουνοκορφές, που ακόμα κρατάνε, αναπνεύσαμε βαθιά και είδαμε κάτι το μαγικό.

Ένας μεγάλος θησαυρός είναι κρυμμένος σε αυτό το αγαπημένο βουνό της Εύβοιας. Η καλοκαιρινή εξόρμηση μας στην Σέτα μας χάρισε συναρπαστικές εμπειρίες και ωραίες εικόνες.

Μέσα στα έλατα, τα ρυάκια, τα γραφικά εκκλησάκια βρίσκεται ο πιο ορεινός οικισμός της Εύβοιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θα πάθεις πλάκα αν δεις πως έγινε το Αλιβέρι σε λίγα λεπτά!

Την λένε και “Ελβετία της Ελλάδος” και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων (φαντάζεστε ότι δεν καταλαβαίνουν από καύσωνα στην περιοχή).

Ο θησαυρός κρυμμένος στο βουνό της Εύβοιας 

Πριν πάμε να δούμε τον θησαυρό που είναι κρυμμένος στην Σέτα θα σας πούμε πως βγήκε το όνομα. Σύμφωνα με την παράδοση, η Σέτα οφείλει το όνομα της σε μια πολύ όμορφη γυναίκα. Δεν ήταν από την Ελλάδα αλλά από τη Γαλλία. Ήταν σύζυγος ενός Τούρκου ηγεμόνα, ο οποίος στα χρόνια της Τουρκοκρατίας διαφέντευε τον τόπο.

Οι παρακάτω φωτογραφίες που θα δείτε με την εικόνα της λίμνης στην Σέτα είναι εκπληκτικές, ιδιαίτερα με καθαρή ατμόσφαιρα.

Μπορεί κανείς να δει τα ακίνητα νερά να καθρεφτίζουν τις  καταπράσινες πλαγιές και στο βάθος την θάλασσα του Ευβοϊκού. Εκεί κοντά υπάρχει και το γνωστό “Σπήλαιο της Σέττας”. Δεν χρειάζεται να σου πούμε πολλά. Εκεί θα δεις σταλαγμίτες, σταλακτίτες και λίμνες.

Βρίσκεται στη θέση Λάμνα, 2,8 χιλιόμετρα από την Αμπουδιώτισσα Το 1986 τα μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας εξερεύνησαν το πρώτο τμήμα του σπηλαίου.

Δείτε φωτογραφίες – Αυτός είναι ο κρυμμένος θησαυρός της Εύβοιας!

Τα νέα της Εύβοιας

Ανακυκλώνω αλλάζω θερμοσίφωνα: Έρχεται η επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες

Προκήρυξη πυροσβεστικής 2023: Πότε θα βγει;

Πρόγραμμα σπίτι μου: Πότε ξεκινά η αίτηση για δάνεια για νέους;

Χαλκίδα: Το email της έφαγε τα λεφτά!

Χαλκίδα: Η απίστευτη πατέντα σε παράθυρο για να μην κρυώνουν

Βόρεια Εύβοια: Ο υδροστρόβιλος τους άφησε άφωνους

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις