Voucher 200 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για την ψηφιακή μέριμνα;

Voucher 200 ευρώ

Voucher 200 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για την ψηφιακή μέριμνα;

Ενημερώνουμε τους δικαιούχους ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα στοιχεία των τέκνων (επώνυμο, όνομα κλπ.) δεν εμφανίζονται σωστά στην αίτηση. Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι η αναφορά «άρρεν» ή «θήλυ» στο πεδίο όνομα, αντί του πραγματικού ονόματος του παιδιού. Δεν αποκλείονται όμως και άλλα λάθη/ανακρίβειες.

Το ονοματεπώνυμο και η ημερομηνία γέννησης των παιδιών δε δύναται να συμπληρωθούν από το δικαιούχο, αλλά αντλούνται αυτόματα από το μητρώο ΑΜΚΑ. Τα λάθη ή ανακρίβειες οφείλονται στο γεγονός ότι το μητρώο δεν είναι σωστά επικαιροποιημένο.

Η ακρίβεια των στοιχείων αυτών όμως είναι σημαντική, διότι τα στοιχεία διασταυρώνονται στη συνέχεια με τα ηλεκτρονικά μητρώα των εκπαιδευτικών δομών για την επιβεβαίωση της φοίτησης. Αν δεν είναι σωστά ενημερωμένα, τότε πιθανότατα δε θα είναι δυνατή η επιβεβαίωση της φοίτησης και η έγκριση της επιταγής (voucher).

Σε περίπτωση λαθών όπως τα παραπάνω, οι γονείς θα πρέπει πρώτα να προβούν στη διόρθωση των στοιχείων των παιδιών τους στο μητρώο ΑΜΚΑ, και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης επιχορήγησης.

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν είναι τα εξής:

-Ελέγχουν την ορθότητα των στοιχείων των παιδιών τους στην αίτηση. Αν εντοπίσουν πρόβλημα, δεν προχωρούν στην υποβολή της και επιλέγουν έξοδο από την εφαρμογή.

-Επισκέπτονται ένα ΚΕΠ (με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεδιάσκεψης) για την επικαιροποίηση των στοιχείων ΑΜΚΑ. Οδηγίες για τη διαδικασία μπορούν να βρεθούν εδώ κι εδώ.

-Αφού προβούν στην αλλαγή των στοιχείων, περιμένουν τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες έως ότου το κεντρικό μητρώο ΑΜΚΑ ενημερωθεί με τα νέα, τροποποιημένα στοιχεία.

-Στη συνέχεια θα εισέλθουν ξανά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (νέο login) και θα συνεχίσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, αυτή τη φορά αντλώντας αυτόματα τα σωστά στοιχεία από το μητρώο ΑΜΚΑ.