Τρομακτικός έμπορος: Δείτε τι έκανε σε ηλικιωμένους στην Εύβοια

Πρόκειται για μία υπόθεση που οι αστυνομικοί ύστερα από έρευνα κατάφεραν να βρουν τον δράστη.

Ο τρομακτικός έμπορος ήταν η αιτία να κάνει πολλούς ηλικιωμένους να χάσουν τα χρήματα τους. Τα θύματα του ήταν οι κάτοικοι χωριών μεγάλης ηλικίας. Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο αστυνομικό δελτίο, τους πλησίαζε για να τους πουλήσει φρούτα και λαχανικά. Τους έπιανε την κουβέντα και με κόλπο κατάφερνε να τους πάρει τις συντάξεις του.

Ο τρομακτικός έμπορος με τους τρόπους

Στην πρώτη περίπτωση βρήκε τον ηλικιωμένο σε χωριό της Εύβοιας και μάλιστα έξω από σούπερ μάρκετ. Αφού του έπιασε την κουβέντα κατάφερε να του πάρει το πορτοφόλι από την τσέπη του. Το θύμα έζησε τον εφιάλτη μιας και στο πορτοφόλι υπήρχαν χρήματα αλλά και χρήσιμα έγγραφα.

Όταν αργότερα κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα κλοπής, ο ηλικιωμένος επικοινώνησε με την αστυνομία. Η κλοπή αυτή διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2019.

Ο τρομακτικός έμπορος μπήκε και σε σπίτι

Λίγες μήνες μετά, δεν έμεινε μόνο σε μία κλοπή αλλά κατάφερε να μπει και σε σπίτι ηλικιωμένης στο ίδιο χωριό. Πιο συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2019, πάλι προσποιούμενος των έμπορο, βρέθηκε έξω από το σπίτι μιας ηλικιωμένης. Πήγε έξω από το σπίτι της προκειμένου να της πουλήσει φρούτα και λαχανικά. Λίγα λεπτά αργότερα ήταν μέσα στο σπίτι της άτυχης γυναίκας. Πήρε τα χρήματα που είδε μπροστά του και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο της αστυνομίας, εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Δείτε τι συμβουλεύει η αστυνομία

Τις συμβουλές βρήκαμε στο astynomia.gr.

Πιο συγκεκριμένα προτείνει τα ακόλουθα:

  • Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
  • Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
  • Μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστιμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
  • Μην πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
  • Μην επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν άτομα την ώρα που πραγματοποιείται συναλλαγές σε ΑΤΜ. Επίσης, μην δίνετε πληροφορίες για τον αριθμό ΡΙΝ ή για το λογαριασμό σας.
  • Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι;

Πως μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα

ΟΠΕΚΕΠΕ συνδεδεμένη 2023: Πότε θα πληρωθεί;

Χαλκίδα: Η απίστευτη πατέντα σε παράθυρο για να μην κρυώνουν

Βόρεια Εύβοια: Ο υδροστρόβιλος τους άφησε άφωνους

Χαλκίδα: Βγήκαν από τις βάρκες τους και είδαν μια αλεπού να τους παρακολουθεί

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις