Εύβοια: Καθημερινά τους ζαλίζουν με τα τηλέφωνα που χτυπάνε ασταμάτητα

Δεν σταματούν καθόλου, δεν υπολογίζουν ώρες και ημέρες!

Όποια ημέρα και να είναι και χωρίς να υπολογίζουν την ώρα επικοινωνούν με κάτοικους της Εύβοιας και τους ζαλίζουν. Είτε τους προτείνουν υπηρεσίες, είτε τους λένε ότι κινδυνεύει ο υπολογιστής τους από χάκερ και ότι θα πρέπει να κάνουν κάτι για να μην χάσουν τα δεδομένα που αποθηκεύουν εκεί.

Όσοι κάτοικοι της Εύβοιας είναι γνώστες της κατάστασης, δεν δίνουν σημασία στα τηλέφωνα. Άλλοι όμως δίνουν και αγχώνονται. Υπάρχουν πολλών ειδών απάτες και οι κάτοικοι της Εύβοιας δεν θα πρέπει να πείθονται.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μέσα από το astynomia.gr, μια σειρά από απάτες που οι δράστες κάνουν από το τηλέφωνο στην Εύβοια.

Απάτες με το πρόσχημα προφύλαξης τραπεζικών καταθέσεων

Οι δράστες επικοινωνούν κυρίως τηλεφωνικά με τα θύματα και προσποιούμενοι είτε τους Διευθυντές Πιστωτικών Ιδρυμάτων, είτε ότι έχουν «διασυνδέσεις», πείθουν αυτούς ότι μπορούν να προφυλάξουν τις καταθέσεις στην τράπεζα, από επικείμενο «κούρεμα».

Προς τούτο, τους ζητούν να καταθέσουν τα χρήματά τους σε συγκεκριμένο λογαριασμό, προκειμένου εν συνεχεία να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς προστασία αυτών.

Έκτοτε εξαφανίζονται.

Απάτες με το πρόσχημα βλάβης σε μηχανήματα προπληρωμένων καρτών

Οι δράστες, σύμφωνα με το sdna.gr και το newsit.gr, έρχονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με ιδιοκτήτες-υπαλλήλους, μικρών καταστημάτων (π.χ. μίνι-μάρκετ, περίπτερα κλπ) και τους ενημερώνουν ότι, είναι τεχνικοί υπάλληλοι της εταιρείας που τους παρέχει το μηχάνημα έκδοσης προπληρωμένων καρτών και ότι το μηχάνημά τους εμφανίζει κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Εν συνεχεία επικαλούνται ότι, για να επιλυθεί το εν λόγω πρόβλημα, πρέπει να εκτυπώσουν ορισμένο αριθμό προπληρωμένων καρτών (συνήθως 3-4 κάρτες αξίας 100,00 €) και να τους δώσουν τον αριθμό PIN. Τα υποψήφια θύματα πείθονται και δίνουν τους αριθμούς ΡΙΝ, ενώ η κλήση τερματίζεται με τους δράστες να τους ενημερώνουν ότι, εντός ολίγης ώρας το πρόβλημα θα αποκατασταθεί.

Έκτοτε, παύουν κάθε επικοινωνία με τα θύματα.

Μία παραπλήσια μέθοδος, αφορά την αυτοπρόσωπη παρουσία των δραστών στα ως άνω καταστήματα, οι οποίοι ζητούν την έκδοση προπληρωμένης κάρτας, ενώ παράλληλα προβαίνουν και στην αγορά άλλων προϊόντων, ευτελούς αξίας. Εν συνεχεία, δηλώνουν ότι τελικά δεν επιθυμούν την αγορά της προπληρωμένης κάρτας και αποχωρούν, έχοντας αποκτήσει με δόλιο τρόπο (π.χ. φωτογράφιση μέσω κινητού τηλεφώνου) τον αριθμό ΡΙΝ της ήδη εκτυπωθείσας κάρτας.

Οι ιδιοκτήτες-υπάλληλοι των καταστημάτων αντιλαμβάνονται τη σε βάρος τους απάτη σε χρόνο που ο δράστης έχει προλάβει να απομακρυνθεί.

Προσοχή: Μην απαντήσετε σε αυτό το SMS – Θύμα απάτης πλήρωσε 12.500 ευρώ

Θύμα απατεώνων που με την μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) αφαίρεσαν από τραπεζικό λογαριασμό της το χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ και το μετέφεραν σε άλλο λογαριασμό, έπεσε επαγγελματίας.

Τον τελευταίο καιρό έχουν πληθύνει οι καταγγελίες για επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) προκειμένου επιτήδειοι να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία. Το «ηλεκτρονικό ψάρεμα» γίνεται κυρίως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαφημίσεων ή από ιστότοπους που έχουν παρόμοια εμφάνιση με ιστότοπους που τα θύματα χρησιμοποιούν ήδη.

Για παράδειγμα, τα θύματα λαμβάνουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μοιάζει να έχει σταλεί από την τράπεζά με τους το οποίο τους ζητείται να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
Πληροφορίες που μπορεί να ζητηθούν είναι τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών, αριθμοί πιστωτικών καρτών, ημερομηνία γέννησης κ.α.