Τι θα γίνει των τριών ιεραρχών 2024; Είναι αργία για τα φροντιστήρια;

Τι θα γίνει των Τριών Ιεραρχών το 2024 – Ποιοι δεν θα πάνε στις δουλειές τους – Είναι αργία για σχολεία και για τα φροντιστήρια;

Τι θα γίνει των τριών ιεραρχών
Είναι αργία των Τριών Ιεραρχών 2024 ή όχι;

Θα κάνουν μάθημα τα σχολεία την ημέρα των τριών ιεραρχών 2024 ή όχι; Πολλοί γονείς έχουν μπερδευτεί και ρωτούν αν θα πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία της Εύβοιας.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και στην Εύβοια. Θα κάνουν μάθημα μία με δύο ώρες και οι υπόλοιπες ώρες είναι αφιερωμένες σε ειδική εκδήλωση για τους τρεις ιεράρχες. Σε άλλα διδακτήρια της Εύβοιας θα κόψουν και βασιλόπιτα.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.

Ανήμερα της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα μπορούν να έχουν διάρκεια έως και δύο διδακτικές ώρες.

Το άλλο παράλογο τα προηγούμενα χρόνια ήταν ότι παρόλο που τα σχολεία ήταν ανοιχτά, το ίδιο δεν ίσχυε για τα φροντιστήρια.

Αυτό άλλαξε από το 2024. Των τριών ιεραρχών θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι υποχρεωτική αργία για φροντιστήρια αγγλικών και μέσης εκπαίδευσης.

Πότε καταργήθηκε η αργία των τριών ιεραρχών;

Θυμίζεται ότι για τα σχολεία είχε πάψει να θεωρείται αργία από το 2020 και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά την 30η Ιανουαρίου. Ουσιαστικά η υπογραφή της απόφασης για κατάργηση και στα φροντιστήρια το 2024, “διώχνει” την αργία από την εκπαίδευση.