Θρήνος στην Εύβοια για τον πρόεδρο που έφυγε νωρίς

Θρήνος για τον πρόεδρο από την Εύβοια που έφυγε νωρίς. Πρόκειται για τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Αρτάκης “Η Παντάνασσα”. Ο Θανάσης Κυράνας έφυγε από την ζωή.

Πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος ανακοίνωσε τα ακόλουθα μέσα από το facebook: “Η αγκαλιά των αγγέλων από σήμερα είναι πιο γεμάτη αφού έχει κλείσει στις φτερούγες της έναν μοναδικό υπέροχο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που οπότε και θα είχες ανάγκη θα έτρεχε και ας μην ήταν εκείνος καλά,θα ήταν όμως εκεί να δώσει τη βοήθεια που του ζήτησες. Αγαπημενε μας Θανάση καλό παράδεισο, θα σε θυμόμαστε για πάντα πρόεδρε της καρδιάς! Η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου μας Θανάση θα γίνει σήμερα (Σάββατο 8 Αυγούστου 2020) στις 6 το απόγευμα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη κάτω Στενή.”

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ “Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ”

Η θαυματουργός εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παντανάσσης είναι φορητή του 17ου αιώνα. Βρίσκεται στο αριστερό προσκυνητάριο του βορειανατολικού κίονα του Καθολικού της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου.

Μια ημέρα ένας νέος, που ήταν από την Κύπρο, μπήκε στο ναό και πήγε να προσκυνήσει την εικόνα. Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός είδε να αστράφτει ξαφνικά το πρόσωπο της Παναγίας, και μια αόρατη δύναμη έρριξε τον νεαρό καταγής. Μόλις συνήλθε εξομολογήθηκε με δάκρυα στους πατέρες ότι ζούσε με απιστία καταφρονοντας τις εντολές του Θεού και επιδιδόταν στην μαγεία. Έτσι η θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου έπεισε το νέο να αλλάξει ζωή και να γίνει πιστός άνθρωπος.

Η εικόνα αυτή έχει επίσης την ειδική χάρη από το Θεό να θεραπεύει την φοβερή ασθένεια του καρκίνου. Είναι γνωστές πάρα πολλές περιπτώσεις καρκινοπαθών, που έχουν θεραπευθεί στις ημέρες μας, μετά από ανάγνωση του Παρακλητικού Κανόνα της Παναγίας της Παντανάσσης.

Πολλά επίσης θαύματα γίνονται τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία αφότου έχουν μεταφερθεί εκεί-μετά από παράκληση του Πατριαρ χείου Μόσχας- δύο αντίγραφα της εικόνας της Παντανάσσης· ένα στο ναό των Αγίων Πάντων στο Κράσνοε Σελό της Μόσχας και το δεύτερο στη μονή Μετα­μορφώσεως του Σωτήρος στο Νοβοσπάσκι.
Η εικόνα αυτή στην Μονήν εορτάζεται στις 15 (28) Οκτωβρίου, ενώ στο Μετόχι του αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος στις 11 (24) Σεπτεμβρίου.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε μπαίνει το επίδομα ενοικίου Μαρτίου;

Προκήρυξη 9κ 2021: Βγήκαν τα αποτελέσματα

Ετεροδημότες εκλογές: Ποια είναι η διαδικασία;

Χαλκίδα: Δείτε τι απίστευτο έκανε μια γυναίκα με ένα κράνος

Στροφή Τσεκούρα: Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Χαλκίδας

Ανδρονιάνοι: Δείτε τι κάνουν οι μαλωμένοι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις