Αυτό το σχολείο ήταν απίστευτο στη Χαλκίδα! [Φωτογραφία]

Η έλλειψη κτιρίων ήταν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Εύβοιας. Το θετικό είναι ότι με την πάροδο των ετών και την αγαστή συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας με γονείς αλλά και κράτος, κατάφεραν να λυθούν ορισμένα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τους μαθητές μας. 

Από τους πιο απίστευτους χώρους διδασκαλίας στην Εύβοια, δεν ξεχνάμε όταν κάποτε τα παιδιά έκαναν μάθημα σε ένα παλιό εργοστάσιο.

Πριν σας δείξουμε το ρεπορτάζ θα αναλύσουμε την λέξη σχολείο. Είναι μία λέξη που ακούγεται όλα αυτά τα χρόνια χωρίς όμως να ξέρουμε πραγματικά τι σημαίνει.

Το σχολείο είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα σχεδιασμένο να ενθαρρύνει τους μαθητές να μαθαίνουν υπό την καθοδήγηση των δασκάλων.

Η λέξη προέρχεται από το ελληνικό σχόλη που είχε τη βασική της σημασία απραξία, χρόνος ανάπαυσης, ελεύθερος χρόνος, αργία.

Η λέξη πήρε τη δευτερεύουσα σημασία της συζήτησης, με την οποία πέρασε και στη λατινική ως schola, επειδή οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τη συζήτηση ως κατάλληλο τρόπο ώστε να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους. Επίσης, η λέξη πήρε και την έννοια του χώρου όπου γίνονταν αυτές οι συζητήσεις.

Οι περισσότερες χώρες του κόσμου έχουν σχολεία ενταγμένα σε εκπαιδευτικά συστήματα, η παρακολούθηση των οποίων είναι συνήθως υποχρεωτική.

Τα ονόματα των σχολείων ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα, αλλά εν γένει περιλαμβάνουν την πρωτοβάθμια ή στοιχειώδη εκπαίδευση (Δημοτικό σχολείο) για τα νεαρά παιδιά και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσιο, Λύκειο) για τους εφήβους που έχουν συμπληρώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν ξεχνάμε επίσης όταν τα παιδιά έκαναν μάθημα μέσα σε στρατόπεδο. Ήταν το 2010 όταν πάνω από 600 μαθητές έμειναν χωρίς κτίριο στη Χαλκίδα μιας και κρίθηκε ακατάλληλο για λόγους στατικότητας.

Τότε αποφασίστηκε σε ένα μέρος του τάγματος πεζοναυτών να μπουν τα κοντέινερ και να γίνεται εκεί το μάθημα.

Η κατάσταση ευτυχώς ήταν προσωρινή και λίγα χρόνια μετά, μεταφέρθηκαν σε ένα ολοκαίνουργιο κτίριο στην καρδιά της Χαλκίδας.

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία που πήγαιναν κάποτε σχολείο μαθητές της Χαλκίδας

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα 600 ευρώ ένστολοι: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους;

Πως μπορείς να δεις τι επιδόματα δικαιούσαι;

Εύβοια: Δεν τα κατάφερε ο άτυχος άνδρας που «καρφώθηκε» σε κάγκελο- Θρήνος πριν τις γιορτές

Ένας απίστευτος Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια

Χαλκίδα: Γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στο τιμόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις