Δες τι απίστευτο πετούσε έξω από σπίτια στη Χαλκίδα

Οι εικόνες καμία φορά μιλούν από μόνες τους και είναι καταπληκτικές. Μια ωραία εικόνα είχαν την τύχη να ζήσουν και όσοι μένουν και έχουν σπίτια κοντά στον Φάρο στη Χαλκίδα. Το θέμα είναι να τύχει το σωστό timing. Ξαφνικά ο ουρανός σκοτείνιασε και έξω από τα σπίτια δημιουργήθηκε κάτι που ακόμα και αποτυπωμένο σε ζωγραφιά να το έβλεπες, πάλι δεν θα το πίστευες. Για τους κατοίκους της γειτονιάς αυτής είναι καθημερινό φαινόμενο αλλά για κάποιον επισκέπτη είναι μοναδικό και σε κάνει να ζήσεις την μαγεία εκείνης της στιγμής.

Πέταγαν όλα μαζί δίπλα στην θάλασσα και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περιοίκων. Και όλα αυτά γίνονταν με μία τέλεια αρμονία. Και όμως η φύση, πάντα είναι προνοητική. Ότι και να κάνει είναι ζυγισμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Δες τι πετούσε έξω από σπίτια στη Χαλκίδα

Όλα αυτά έγιναν στην περιοχή Φάρος στη Χαλκίδα. Είναι μια περιοχή στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα που συνδυάζει θάλασσα και πόλη. Ένας καταπληκτικός συνδυασμός το καλοκαίρι όπου βρίσκεις την δροσιά.

Ακόμα και τον χειμώνα είναι καταπληκτική η περιοχή. Μπορεί να μην έχεις την δυνατότητα να κάνεις μπάνιο αλλά έχεις την ευκαιρία να κάνεις το περπάτημα σου, γεμίζοντας τα ρουθούνια σου με αλμυρή αύρα.

Έξω από τα παράθυρα στα σπίτια τους στον Φάρο στη Χαλκίδα είδαν υπέροχες εικόνες

Όπως θα δείτε και στις ακόλουθες φωτογραφίες οι γλάροι είναι αξεπέραστα στο πέταγμα. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι διανύουν τεράστιες αποστάσεις κάθε μέρα και δεν θα τα δούμε συχνά κοντά στη στεριά.

Ο γλάρος είναι πιστός στην οικογένεια του. Μάλιστα αν είναι να ταΐσουν τα μέλη τους, θα διανύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα. Μαθαίνουμε άνετα ότι μπορούν άνετα να διανύσουν 500 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή ρουτίνας για να φέρουν τροφή στη φωλιά!

Οι εικόνες καμία φορά μιλούν από μόνες τους και είναι συγκλονιστικές.
Οι εικόνες καμία φορά μιλούν από μόνες τους και είναι συγκλονιστικές.
Μαγική φωτογραφία με τους φτερωτούς μας φίλους στη Χαλκίδα
Μαγική φωτογραφία με τους φτερωτούς μας φίλους στη Χαλκίδα

Λίγα λόγια για τον Φάρο της Χαλκίδας

Ο Φάρος της Χαλκίδας, ηλικίας 130 χρόνων, είναι εγκατεστημένος στο ακρωτήριο της Κακής Κεφαλής. Το Eλληνικό Φαρικό δίκτυο αριθμεί σήμερα 120 παραδοσιακούς φάρους μέσης ηλικίας περίπου 2 αιώνων. Μόνον οι 20 βρίσκονται σε καλή κατάσταση ενώ μέτρια χαρακτηρίζεται η κατάσταση άλλων 30.

Ο φάρος της Χαλκίδας πήρε το όνομα του – Φάρος της Κακής Κεφαλής – από το ακρωτήριο στο οποίο έχει κατασκευαστεί και ονομάζεται Κακοκεφαλή. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας εκεί ήταν στημένες οι αγχόνες που κρεμούσαν τους Χριστιανούς.

Κατά τη διάνοιξη οχυρωματικών τάφρων από τους Γερμανούς κατά την κατοχή, βρέθηκαν λείψανα που ανήκουν στην εποχή του Χαλκού,καθώς και λίγα νεολιθικά λείψανα. Βρέθηκαν ακόμη Ελληνιστικοί και Κλασικοί τάφοι. Πιστεύεται ότι εκεί ήταν τα αρχαία χωνευτήρια μετάλλων από τα οποία έβγαινε ο χαλκός και το σίδερο.

Τα νέα της Εύβοιας

Επόχικο επίδομα 2023: Πότε θα γίνει η αίτηση και η πληρωμή;

Προσλήψεις στο δημόσιο: Ξεκινά η προκήρυξη 1Ε 2023

Μεταφορικό ισοδύναμο: Πότε θα πληρωθεί;

Απάτη στη Χαλκίδα: Περίμενε επιστροφή χρημάτων και άδειασε ο τραπεζικός λογαριασμός

Ψαχνά: Δείτε τι στεναχώρησε τους κατοίκους

Το μυστήριο με τα σπίτια στην Κάρυστο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις