Rustic τραπεζι κουζίνας- Η τάση στα έπιπλα κουζίνας που επανέρχεται

Rustic τραπεζι κουζινας

Τα rustic τραπέζια κουζίνας είναι έπιπλα κουζίνας (μπορείτε να δείτε στο έπιπλα κουζίνας mathios.com.gr ) διαμορφωμένα από διάφορους τύπους ξύλου με τραχείες και παλαιωμένες επιφάνειες με απλά σχέδια.

Δεν είναι εξαιρετικά γυαλισμένα, αλλά είναι πρακτικά και ανθεκτικά, και μπορούν να υποστηρίξουν τη καθημερινή χρήση σε μια κουζίνα χωρίς να χαλάσουν το φινίρισμα, αφού δεν υπάρχει τέτοιο φινίρισμα.

Στα παλαιότερα χρόνια, δεν υπήρχαν βοηθητικοί πάγκοι κουζινών και το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας φαγητού πραγματοποιούνταν στο τραπέζι.

Το rustic τραπέζι ήταν συχνά ο χώρος προετοιμασίας και η επιφάνεια φαγητού μαζί. Δεν ήταν ωραία έπιπλα, αλλά ένα λειτουργικό μέρος της κουζίνας που θα μπορούσε να φθαρεί και να χτυπηθεί κατά την καθημερινή χρήση.

Η rustic διακόσμηση γενικά είναι απλή με λίγα στοιχεία διακόσμησης, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά με ακατέργαστα τελειώματα.

Είναι όμως ιδιαίτερη διακόσμηση, ίσως επειδή μας δημιουργεί συναισθήματα νοσταλγίας των παλαιότερων χρόνων της ζωής μας.

Είναι χοντρό, ημιτελές, αλλά άνετο και ορισμένα στοιχεία του παλιού στυλ ενσωματώνονται σε μερικές σύγχρονες κουζίνες.

Τα rustic τραπέζια είναι γενικά ορθογωνίου σχήματος, με παχιά άθικτη κορυφή. Οι καρέκλες μπορούν να ζωγραφιστούν στο χέρι με μοτίβα όπως λουλούδια ή πουλιά, και το rustic θέμα μπορεί να εφαρμοστεί στην υπόλοιπη κουζίνα, αν το επιθυμείτε.

Πέτρινα πλακάκια, πολλά κεραμικά και καλάθια μπορούν να διακοσμήσουν πολύ καλά ένα τέτοιο τραπέζι. Ωστόσο, πολλά από τα νεότερα τραπέζια σε στυλ “rustic” είναι εφοδιασμένα με μια γυαλισμένη κορυφή που πρέπει να διατηρηθεί.

Το πεύκο, είναι η πιο δημοφιλής επιλογή και επίσης τείνει να είναι λιγότερο ακριβό από το σκληρό ξύλο. Η καρυδιά χρησιμοποιούνταν κάποτε ωστόσο έχει αποδειχθεί από τις πιο ακριβές επιλογές και η συντήρηση του είναι αρκετά μεγάλη.

Τα τραπέζια τείνουν να μην χρησιμοποιούνται πλέον ως η κύρια επιφάνεια κοπής και προετοιμασίας φαγητού όπως τα παλαιότερα χρόνια, αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με αυτόν τον τρόπο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ωστόσο, χρησιμοποιούν στην επίπλωση της κουζίνας και χώρους εργασίας για τα καθήκοντα αυτά. Ο πιθανός λόγος για αυτό είναι το κόστος, αφού το ξύλο γίνεται ένα ακριβό υλικό παγκοσμίως αυτή τη στιγμή και μπορεί κάποτε να ήταν δύσκολο για πολλούς να βρουν ένα καλό rustic τραπέζι σε προσιτή τιμή.

Παρ ‘όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι προτιμούν ακόμα να επιλέγουν το τραπέζι της κουζίνας τους κατά παραγγελία με βάση το γούστο και το στυλ του υπόλοιπου χώρου ακόμη και αν αυτό έχει μεγαλύτερο κόστος από ένα έτοιμο τραπέζι.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρεις επιλογές. Μπορείτε να έχετε ένα rustic τραπέζι σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας, είτε μπορείτε να αγοράσετε ένα νέο τραπέζι online ή από ένα κατάστημα που τα εμπορεύεται ή μπορείτε να αγοράσετε ακόμη και ένα παλιό rustic τραπέζι από κατάστημα με αντίκες.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, τα rustic τραπέζια κουζίνας φαίνονται ομοιόμορφα σε ένα χώρο αντίστοιχης διακόσμησης. Και να θυμάστε πως ποτέ δεν θα μετανιώσετε την απόφασή σας να αγοράσετε κάτι που πιθανόν να γίνει οικογενειακό κειμήλιο.