Οι πρόσφυγες της Ριτσώνας έχουν κάνει καταστροφές 85000 ευρώ!

Χωριό
Χωριο

Αυτά ισχυρίζεται ο Δήμος Χαλκιδέων σε επιστολή προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Παράλληλα αιτείται τη χρηματοδότηση για κάλυψη εκτάκτων αναγκών και αποζημιώσεων σε κατοίκους της Κοινότητας Βαθέος Αυλίδος.

Οι αποζημιώσεις αφορούν σε ζημιές και καταστροφές στις αγροτικές τους καλλιέργειες, από τους διαμένοντες στις μονάδες φιλοξενίας, κατά το διάστημα λειτουργίας της Δομής Φιλοξενίας της Ριτσώνας.

Πιο αναλυτικά αναφέρει τα κάτωθι:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Ριτσώνας στην Κοινότητα Βαθέος Αυλίδος του Δήμου Χαλκιδέων φιλοξενεί περί τα 2.800 άτομα. Καθ’ όλα τα 5 χρόνια λειτουργίας της Δομής έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα ζημιών και καταστροφών στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.

Έχουμε προχωρήσει σε σύσταση τριμελούς Επιτροπής Εκτίμησης Ζημιών από τους διαμένοντες στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Ριτσώνας, όπως προβλέπεται, προκειμένου να καλυφθούν οι σχετικές αποζημιώσεις των πληγέντων. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στο ύψος των 85.000 ευρώ και είναι στη διάθεση σας οι αναλυτικές εκθέσεις με τα στοιχεία των δικαιούχων.

Η ενίσχυση των κατοίκων της περιοχής είναι υψίστης σημασίας και η συνδρομή σας θα είναι αποφασιστική για την στήριξη των πληγέντων δημοτών μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο evianews.com