Μπούρτζι: Δείτε τι έπαθε ένα σπίτι [ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]

Συνεχίζουν να είναι στις λάσπες οι κάτοικοι στον οικισμό Όαση στην Εύβοια. Αν κάνει κάποιος μία βόλτα στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία θα δει πολύ σκληρές εικόνες.

Σε τίποτα δεν θυμίζει η ηρεμία και η γαλήνη που επικρατούσε τότε στην περιοχή σε σύγκριση με το παρόν. Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την φονική κακοκαιρία, αλλά δυστυχώς η κατάσταση δεν αλλάζει μιας και αυτό το κακό δεν έχει ξαναγίνει στην περιοχή με τόση μεγάλη έκταση.

Τεράστιες ζημιές είναι στην περιοχή. Όλοι στην περιοχή δουλεύουν και είναι μια γροθιά για να βρουν λύσεις. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες μιας και δεν έχουν ξαναδεί τόσο νερό οι κάτοικοι. Όλα έγιναν σε 1,5 ώρα ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Εκεί που έβλεπες περιποιημένες αυλές με καταπράσινους κήπους, το μόνο που αντικρίζεις τώρα είναι λάσπη και μόνο λάσπη. Εκεί που άκουγες παιδικές φωνούλες να παίζουν κάθε μέρα στην περιοχή, αυτό που ακούς τώρα είναι τα μηχανήματα που καθαρίζουν και απομακρύνουν σκουπίδια και φερτά υλικά.

Στο Μπούρτζι και στο Λευκαντί έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και όλοι βρίσκονται επί ποδώς
Στο Μπούρτζι και στο Λευκαντί καταστράφηκαν σπίτια και όλοι βρίσκονται επί ποδώς

Εκτός από τα σπίτια, χάθηκαν και τα αυτοκίνητα. Δεκάδες αυτοκίνητα έβγαλε η Λιμενική Αρχή από τη θάλασσα. Σε ανέλκυση των αυτοκινήτων που βρέθηκαν στη θάλασσα, έπειτα την μεγάλη φυσική καταστροφή στην Εύβοια, έχει προχωρήσει η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Μπούρτζι
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Μπούρτζι

Άνθρωποι και μηχανήματα έχουν επιστρατευτεί για να βοηθήσουν την περιοχή που συνεχίζει να μετρά τις πληγές της παρόλο που πέρασαν 15 μέρες. Στο Μπούρτζι και στο Λευκαντί έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και όλοι βρίσκονται επί ποδός.

H κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα
H κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα

Δύσκολα θα ξαναγίνει ο τόπος όπως ήταν. Τόσο τραγικά είναι τα πράγματα».