Εύβοια: Υπάρχει θησαυρός στην γη που έχει χρώμα μωβ! [Φωτογραφία]

Όταν λέμε για θησαυρούς, συνήθως εννοούμε ένα σεντούκι με μπόλικο χρυσό και κρυμμένο κάπου μέσα στα έγκατα της γης. Χρόνια τώρα αρκετοί συνάνθρωποι μας παθαίνουν κόλλημα με την λέξη θησαυρός και κάνουν τα αδύνατα, δυνατά για να βρουν πληροφορίες και να φτάσουν στα ίχνη του θησαυρού που θα τους κάνει πλούσιους από χρήματα. 

Θα έχουν χρήματα αλλά όχι συναισθήματα. Αυτός είναι ο θησαυρός για να πλουτίσεις.

Υπάρχει βέβαια και ένας θησαυρός με πλούσια συναισθήματα. Με το που θα τον δεις στα μάτια σου, δεν χρειάζεται να πεις κάτι άλλο.

Παθαίνεις πλάκα και μένεις με ανοιχτό τον στόμα ευχαριστώντας την τύχη σου που σε έφερε αντιμέτωπο με ένα τέτοιο απολαυστικό θέαμα.

Ο λόγος για το Μωβ Σπήλαιο, το οποίο πρόσφατα εξερευνήθηκε από μέλη του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Ερευνητικού Ομίλου της Ευβοίας και είναι ένας θησαυρός θαμμένος μέσα στη γη.

Το υποβρύχιο Μωβ Σπήλαιο βρίσκεται στους Ζάρακες της Ευβοίας. Εκεί θα πάθετε πλάκα με τα μωβ φύκια. Επείδη το μωβ χρώμα κυριαρχεί εκεί, πήρε το όνομα μωβ σπήλαιο και έχει 15 μέτρα πλάτος και 25 μέτρα μήκος, ενώ το ύψος του φτάνει τα 20 μέτρα από την επιφάνεια του νερού.

Μωβ σπήλαιο: Ένα μοναδικό υποβρύχιο σπήλαιο στην Εύβοια!
Μωβ σπήλαιο: Ένα υποβρύχιο σπήλαιο στην Εύβοια! (πηγή: adventure evia)

Το χωριό Ζάρακες είναι γνωστό στην ιστορία και πήρε το όνομα του από τον ήρωα Ζάρακα, που ήταν γιος του βασιλιά της Καρύστου, Πετραίου. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Εύβοιας που ιδρύθηκε από τους Δρύοπες.

Είναι ιστορικά εξακριβωμένο ότι οι Ζάρκιοι, ιδρύσαν την πόλη Ζάρκα στη νότια Πελοπόννησο, κοντά στη Μονεμβασία. Σήμερα η πόλη αυτή ονομάζεται Γέρακα ή Ιέρακα και ανήκει στον Δήμο Ζάρακα.

Έξι χιλιόμετρα νοτιότερα από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Δύστου, αποκαλύφθηκαν λείψανα κτιρίων και τάφων, τα οποία χρονολογούνται από τους ύστερους γεωμετρικούς μέχρι τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Από τα αποκαλυφθέντα κτιριακά λείψανα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα λείψανα ενός υστερογεωμετρικού κτιρίου, που σώζεται σε μήκος 26 μ.

Η εύρεση ενός θραύσματος ανάγλυφου ενεπίγραφου πίθου των αρχαϊκών χρόνων με παράσταση Κενταύρων, στο οποίο αναγράφεται η λέξη Ιερός, και ενός χάλκινου σταθμίου με ανάγλυφη κεφαλή κριού και την επιγραφή Απόλλωνος Δηλίο, καθιστά πιθανή την ύπαρξη ιερού.

Τα νέα της Εύβοιας

Voucher 400 ευρώ: Πώς θα το πάρετε

Πάσχα καθολικών 2023: Πότε πέφτει;

Φύλακες μουσείων: Ποια είναι η προκήρυξη 2023;

Χαλκίδα: Κατέβηκαν στην πυλωτή και τραβούσαν τα μαλλιά τους

Χαλκίδα: Δείτε τι κολυμπούσε στα νερά δίπλα στις καφετέριες

Χαλκίδα: Τραυματίστηκε άντρας που περπατούσε στην παραλία

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις