Lockdown σε όλη την Εύβοια! Κλείδωσαν τα νέα μέτρα!

Δυστυχώς δεν απέφυγε η Εύβοια το ολικό lockdown.

Πολλοί αναγνώστες μας, που διάβασαν την σημερινή είδηση για το ολικό lockdown σε όλη την Εύβοια, μας ρωτούσαν ποια θα είναι η διαφορά για τη Χαλκίδα.

Για τη Χαλκίδα, δεν θα υπάρξει καμμία διαφορά. Ούτως ή αλλιώς, εδώ και 7 μέρες είναι σε σκληρό lockdown.

Ζωντανά το απόγευμα της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου 2021, έγινε η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Ένα από τα θέματα που έπαιξαν ήταν και το lockdown στην Εύβοια.

Σε όλη την Εύβοια, δηλαδή στον Δήμο Καρύστου, στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, στον Δήμο Ερέτριας, στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, έρχεται καθεστώς αυστηρότερου lockdown με νέα μέτρα.

Ανησυχία για τη Χαλκίδα

Η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας αλλά και στον προβληματισμό της για τη Χαλκίδα που συνεχίζει και δίνει κρούσματα κορονοϊού.

Για τη Χαλκίδα, είπε ότι εξαιρετικά αυξημένο είναι το επίπεδο συναγερμού στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, με ένα σχεδόν τετραπλάσιο αριθμό νέων κρουσμάτων σε σχέση με τον μέσο όρο της Επικράτειας, που παρασύρει και τον νομό Βοιωτίας μιας και γειτονεύει.

Όλη η Εύβοια σε lockdown

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην Εύβοια, τονίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου. Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας έχει 501 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, όταν στις 30 Ιανουαρίου είχε 256. Δυστυχώς μέσα σε λίγες μέρες διπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στην Εύβοια. Σαν αποτέλεσμα έρχεται ολικό lockdown σε όλο τον νομό.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όταν το Αλιβέρι ήταν σε σκληρό lockdown τον Μάρτη.

Στις περιοχές αυτές, υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.