Εύβοια: Άγρια ληστεία με ξύλο σε σπίτι οικογένειας – Δείτε το βίντεο

Δύσκολες ώρες για οικογένεια στην Εύβοια.

Όλα έγιναν όταν έκαναν το λάθος να ξεχάσουν ξεκλείδωτη την μπαλκονόπορτα. Τρεις δράστες από καιρό σχεδίαζαν να κάνουν στο σπίτι ληστεία.

Φορούσαν κουκούλες και γάντια στα χέρια. Κατάφεραν να μπουν μέσα στο σπίτι και πήγαν κατευθείαν στο ηλικιωμένο ζευγάρι. Κατάφεραν και τους έδεσαν και τους δύο στις καρέκλες. Αφού έριξαν ξύλο στον άντρα, κατάφεραν να του πάρουν χρήματα, κοσμήματα και μια τραπεζική κάρτα.

Φεύγοντας οι ληστές έριξαν στο τζάκι τα κινητά τηλέφωνα του αντρόγυνου. Ήταν μια δύσκολη υπόθεση για την αστυνομία που κατάφερε να βρει τα ίχνη των ληστών μετά από δύο χρόνια.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο, την ανταπόκριση που έδωσε ο Γιώργος Κουτσελίνης στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ.

https://youtu.be/9rOwvti35KY
Εκπομπή: Καλημέρα. Η οικονομία, η κοινωνία, οι πρωταγωνιστές τους, και όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες. «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με ειδήσεις και ρεπορτάζ για όλα όσα διαδραματίζονται και όλα όσα πρέπει να ξέρουμε.

Συμβουλές της αστυνομίας αν πέσετε θύματα ληστείας

1.Ειδοποιήστε το “100” ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας αν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο και φροντίστε να κρατήστε ελεύθερη την τηλεφωνική γραµµή µέχρι να φθάσει η αστυνοµία.

Βράδυ
Βράδυ

2.Αποφεύγετε να διατηρείτε µεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείµενα αξίας στο χώρο εργασίας σας.

3.Μην µεταφέρετε µεγάλα χρηµατικά ποσά. Αν δεν γίνεται αλλιώς µεταφέρετέ τα τµηµατικά.
4.Πραγµατοποιήστε τις συναλλαγές σας µε διακριτικότητα.
5.Ενεργοποιήστε το συναγερµό µε µυστικότητα και ήρεµες κινήσεις.
6.Προσπαθήστε να µείνετε ήρεµοι και να είστε προσεκτικοί σε επικίνδυνες ή απειλητικές καταστάσεις.

7.Αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε. Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατέψετε στη διάρκεια µιας ληστείας.
8.Μην επιχειρήσετε ηρωισµούς.
9.Παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των κλεφτών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κλπ έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.

10.Μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η Σήμανση, τυχόν διαρρηκτικά εργαλεία ή άλλα αντικείμενα που άφησαν οι διαρρήκτες πίσω τους.
11.Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.
Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες που θα σας δώσουν οι επιληφθέντες βαθμοφόροι της Αστυνομίας