Η LafargeHolcim και η IBM ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξελίξουν την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα για αειφόρες λύσεις οδοποιίας “ORIS”

Η LafargeHolcim ανακοινώνει ότι θα συνεργαστεί με την IBM Services, προκειμένου οι δύο εταιρίες να αναπτύξουν περαιτέρω την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα για τη βελτιστοποίηση της μελέτης έργων οδοποιίας, “ORIS”. Η λύση αυτή μπορεί να μειώσει το κόστος των έργων οδοποιίας έως και κατά το ένα τρίτο καθώς και τις εκπομπές άνθρακα κατά το ήμισυ, τριπλασιάζοντας ταυτόχρονα την ανθεκτικότητα και τη διάρκεια ζωής των δρόμων.

Η πλατφόρμα ORIS προσφέρει τη δυνατότητα στις αρμόδιες αρχές υποδομών και τους επενδυτές και υπεύθυνους έργων να βελτιώνουν την κατασκευή και τη βιωσιμότητα των δρόμων, καθώς και να αντιμετωπίζουν προκλήσεις μέσω της έξυπνης μελέτης έργων. Πρόκειται για μία εξαιρετικά επίκαιρη λύση, επειδή οι κυβερνήσεις σχεδιάζουν πακέτα κινήτρων για την αναβίωση της οικονομικής δραστηριότητας μετά την πανδημία του ιού COVID-19 ανταποκρινόμενοι παράλληλα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Κάθε χρόνο κατασκευάζονται κατά μέσο όρο 700.000 χιλιόμετρα νέων δρόμων σε όλο τον κόσμο. Η βελτίωση της ποιότητας και της αντοχής των δρόμων θα συμβάλει στη μείωση της ποσότητας εκπομπών άνθρακα που παράγονται από τις μεταφορές. Δεδομένου ότι οι δρόμοι διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία, το κλίμα, τους τύπους οχημάτων και τους όγκους κυκλοφορίας που εξυπηρετούν, ο προσδιορισμός του πλέον αειφόρου και οικονομικά αποδοτικού μίγματος δομικών υλικών και τεχνολογιών στην πρώιμη φάση της μελέτης αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Η πλατφόρμα ORIS αξιολογεί τις μελέτες οδοποιίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες και προτείνει αποδοτικούς τρόπους κατασκευής και συντήρησης σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα υλικών και τις δυνατότητες σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, υποστηρίζει τις δημόσιες πολιτικές που προστατεύουν τους φυσικούς πόρους, προάγοντας την κυκλική οικονομία στην οδοποιία.

«Επιταχύνουμε την ψηφιοποίηση των λύσεων που προσφέρουμε για αειφόρες κατασκευές υψηλής απόδοσης» δήλωσε ο Marcel Cobuz, Επικεφαλής Περιφέρειας Ευρώπης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Υπεύθυνος στη LafargeHolcim για την καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο. «Με λύσεις καθολικής εμβέλειας όπως η πλατφόρμα ORIS, είμαστε αποφασισμένοι να πρωτοπορούμε στις βιώσιμες κατασκευές, καθώς και στην υπεύθυνη κατανάλωση φυσικών πόρων στην οδοποιία και όχι μόνο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει πιλοτικά έργα με διάφορους εταίρους, όπως αρχές οδοποιίας, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τεχνικές εταιρείες, για τη χρήση της πλατφόρμας ORIS τόσο σε ανεπτυγμένες όσο και σε αναδυόμενες αγορές».

Η LafargeHolcim θα αξιοποιήσει το χαρτοφυλάκιο ψηφιακών προϊόντων, υβριδικών cloud, ψηφιακών υπηρεσιών σχεδιασμού της IBM καθώς και την εξειδίκευσή της στη μηχανική εκμάθηση, την τεχνητή νοημοσύνη, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) και την ανάλυση δεδομένων, με στόχο να βελτιώσει περαιτέρω την τεχνογνωσία αναφορικά με το τσιμέντο και το έτοιμο σκυρόδεμα, καθώς και τις λύσεις και τα προϊόντα που προσφέρει, όπως προκατασκευασμένα προϊόντα σκυροδέματος, άσφαλτος και κονιάματα.

«Οι λύσεις που βασίζονται σε δεδομένα και ψηφιακές τεχνολογίες έχουν τη δυνατότητα να μετασχηματίσουν τον τομέα της οδοποιίας, υιοθετώντας πιο αειφόρες, οικονομικά αποδοτικές και χαμηλότερου ανθρακικού αποτυπώματος τεχνικές που προωθούν την κυκλική οικονομία. Η πλατφόρμα ORIS διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υπόδειξη κατάλληλων και εξειδικευμένων μεθόδων οδοποιίας, ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο το κόστος, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τις καθυστερήσεις των έργων» ανέφερε ο Hervé Rolland, Αντιπρόεδρος για τις Βιομηχανικές Λύσεις της IBM Ευρώπης. «Η IBM Services βοηθά τις επιχειρήσεις να δημιουργούν τις σωστές πλατφόρμες για τον εκάστοτε κλάδο, οι οποίες υποστηρίζουν την ταχεία ψηφιοποίηση, την τυποποίηση και την απλοποίηση, ενώ ταυτόχρονα καθετοποιούν τις βιομηχανικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Σχετικά με τη LafargeHolcim

Ο Όμιλος LafargeHolcim είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των δομικών υλικών και λύσεων και δραστηριοποιείται σε τέσσερις τομείς: Τσιμέντο, Αδρανή, Έτοιμο Σκυρόδεμα και Λύσεις & Προϊόντα. Φιλοδοξία του είναι να αποτελέσει τον ηγέτη του κλάδου στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τη μετάβαση σε κατασκευές με βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Διαθέτοντας το ισχυρότερο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης στον κλάδο, η εταιρεία επιδιώκει να παρουσιάζει και να προάγει διαρκώς υψηλής ποιότητας και αειφόρα δομικά υλικά και λύσεις στους πελάτες της παγκοσμίως – είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για κατασκευαστικές εταιρείες μεγάλων έργων υποδομών. Η LafargeHolcim απασχολεί πάνω από 70.000 εργαζομένους σε περισσότερες από 70 χώρες και διαθέτει ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει αναπτυσσόμενες και ώριμες αγορές. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafargeholcim.com και το Twitter @LafargeHolcim

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα ORIS, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.lafargeholcim.com/oris και το LinkedIn

Σχετικά με την IBM

Η IBM iX αποτελεί τη δραστηριότητα της IBM Services που εστιάζει στον επιχειρηματικό σχεδιασμό και δραστηριοποιείται με άξονες τη στρατηγική, τη δημιουργικότητα και την τεχνολογία, για να βοηθά τους πελάτες να επαναπροσδιορίσουν ψηφιακά τις επιχειρήσεις τους. Η IBM συμμετέχει στον Βιομηχανικό Κλάδο εδώ και δεκαετίες, και έχει επαναπροσδιορίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει στη βιομηχανία με την προσθήκη νέων υπηρεσιών, λογισμικού, καθώς και λύσεων διαχείρισης δεδομένων, cloud, τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίας blockchain. Η IBM εστιάζει στην υποστήριξη του βιομηχανικού κλάδου σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των δεδομένων ως στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο. Βοηθά τη βιομηχανία να συλλέγει, να αποτιμά χρηματικά και να τηρεί τα δεδομένα με ασφάλεια, καθ’ οδόν προς την 4η βιομηχανική επανάσταση, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει τη μετάβαση προς την ψηφιακή κατασκευή του μέλλοντος. Η IBM είναι ένας συνεργάτης που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, εστιάζοντας στην εμπειρία του χρήστη και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να μετασχηματίζει διάφορες λειτουργίες σε όλο το οικοσύστημα των κατασκευών. Το χαρτοφυλάκιο της IBM περιλαμβάνει ένα σύνολο προϊόντων και υπηρεσιών που αποσκοπούν στον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, παρέχοντας τεχνολογίες, λύσεις outsourcing και υλοποιήσεις SAP που βοηθούν τους πελάτες να χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους με τρόπο που τους εξασφαλίζει στρατηγικό πλεονέκτημα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.ibm.com/services/ibmix/\

Τα νέα της Εύβοιας

Σχολεία κλειστά την Πέμπτη: Πότε θα ανακοινωθούν;

Food market pass: Πότε θα δοθούν τα χρήματα;

Αυτή είναι η προκήρυξη για αστυνομία 2023

Προσοχή μεγάλη: Αυτός ο δρόμος έκλεισε στην Εύβοια

Εύβοια: Ώρες αγωνίας στα χιόνια για άντρα που έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο

Τι ήταν αυτό που εξόργισε τους Χαλκιδέους κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο σήριαλ Στοργή;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις