Δείτε τι εμφανίστηκε στον ουρανό της Νέας Αρτάκης

ουρανο νεασ αρτακησ, σημαια, 28 οκτωβριου νεα αρτακη, 28η οκτωβριου 2023, σημαια νεα αρτακη

Όσοι κοίταξαν ψηλά στον ουρανό της Νέας Αρτάκης ένιωσαν μεγάλη περηφάνια από το θέαμα.

Όταν ξημέρωσε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην Νέα Αρτάκη, ο αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης Μπάμπης Κώσταρος μαζί με φιλαρμονική ορχήστρα ανέβηκε στο πιο κοντινό βουνό της περιοχής.

Λίγα χρόνια πριν

Ήταν 28 Οκτωβρίου 1940 όταν οι σειρήνες ήχησαν στις 7 το πρωί. Κάποιοι λίγοι γνώριζαν, άλλοι το είχαν πληροφορηθεί και το περίμεναν πως η ζωή είχε αλλάξει.

To ημερολόγιο έγραφε «Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 1940», όταν ένας επίμονος ήχος από σειρήνες μετέφερε την είδηση του πολέμου, που είχε αρχίσει στις 15 Αυγούστου, με τη βύθιση του ευδρόμου «Ελλη».

Στις 03:00 τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας, ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι, παρέδωσε ιδιοχείρως στον Ιωάννη Μεταξά τελεσίγραφο με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλού στρατού από την ελληνοαλβανική μεθόριο.

Ήθελε να καταλάβει στρατηγικά σημεία της Ελλάδας για τις ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του, στη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική.

Δυόμιση ώρες μετά τη συνάντηση Γκράτσι – Μεταξά, στις 05:30 τα ξημερώματα, ξεκίνησε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος με την αιφνιδιαστική εισβολή.

Το τελεσίγραφο όριζε ότι η επίθεση θα ξεκινούσε στις 06:00 το πρωί των ιταλικών στρατευμάτων στην Ήπειρο, οπότε η Ελλάδα αμυνόμενη εισήλθε στον πόλεμο.

Στον ουρανό της Νέας Αρτάκης η γαλανόλευκη σημαία

Για άλλη μια χρονιά ετοίμασαν μια σημαία 60 τετραγωνικών μέτρων και την ανέβασαν στο πιο ψηλό σημείο της περιοχής.

ουρανο νεασ αρτακησ, σημαια, 28 οκτωβριου νεα αρτακη, 28η οκτωβριου 2023, σημαια νεα αρτακη

Όταν ξημέρωσε η 28η Οκτωβρίου 2023 άρχισε να παίζει ο εθνικός μας ύμνος. Τότε σιγά σιγά άρχισε η έπαρση της Ελληνικής σημαίας.

Λίγα λεπτά αργότερα οι κάτοικοι της Νέας Αρτάκης είχαν την ευκαιρία να δουν την γαλανόλευκη σημαία στον ουρανό.

Μια μεγάλη Ελληνική σημαία εμφανίστηκε στον ουρανό της Νέας Αρτάκης κάνοντας όσους την έβλεπαν να νιώσουν περήφανοι.