Κάρυστο: Κοίταξαν στο λιμάνι και δεν πίστευαν την ομορφιά που αντίκρισαν!

καρυστο, λιμανι ομορφια

Είναι από τα ρεπορτάζ που μας αρέσουν να τα διαβάζουμε πολλές φορές και μας αρέσει ακόμα πιο πολύ μιας και μιλά για ομορφιά. Τέτοιες ειδήσεις όχι μόνο σου φτιάχνουν την διάθεση αλλά σας κάνουν να θαυμάζετε το μεγαλείο της φύσης. Και αυτό το μεγαλείο της φύσης το συναντήσαμε στην Κάρυστο.

Καταπληκτικές εικόνες μέσα από την θάλασσα. Με φόντο την υπέροχη παραλία της και η γραφικότητα της τοποθεσίας. Νομίζεις ότι το ζεις εκείνη την στιγμή. Νομίζεις ότι είσαι διακοπές όταν βλέπεις το υπέροχο λιμάνι.

Οι παρακάτω φωτογραφίες από την όμορφη Κάρυστο, είναι απλά υπέροχες. Δύο πανέμορφοι επισκέπτες, βρέθηκαν στην περιοχή και έκαναν τους πάντες να χάσουν τα λόγια τους. Θα μας πεις, σιγά το νέο. Και όμως αυτοί οι επισκέπτες ήταν διαφορετικοί από τους χιλιάδες που κατακλύζουν την περιοχή με ένα χάρτη στα χέρια. Πρόκειται για δύο επισκέπτες που εμφανίστηκαν πριν πολύ καιρό και δεν είχαν αποσκευές αλλά αγάπη. Αγάπη και ομορφιά στο λιμάνι στην Κάρυστο.

Μεταναστεύουν πετώντας σε διαγώνιο σχηματισμό ή σε σχηματισμό V, πετώντας σε μεγάλο ύψος. Όλοι μας αγαπήσαμε τα παραμύθια. Όλοι μας θυμόμαστε όταν οι γονείς μας, μας διάβαζαν παραμύθια. Στα περισσότερα υπήρχε πρωταγωνιστής ένας κύκνος. Ο κύκνος είναι εκείνο το αγαπημένο και όμορφο πλάσμα που ασυναίσθητα μας συντροφεύει από την παιδική μας ηλικία. Πολλοί θα μπορούσαν να παρομοιάσουν τον κύκνο σαν φύλακα άγγελο με απίστευτη ομορφιά.

Αρκετές φορές μας γεμίζει με ελπίδα και παρηγοριά και μας θυμίζει να κάνουμε υπομονή. Η υπομονή είναι μία στάση ζωής που πρέπει να υιοθετούμε και να πορευόμαστε. Υπομονή μας διδάσκει και η ιστορία του Ασχημόπαπου, εκείνου του μικρού κύκνου που ακριβώς επειδή δεν ήξερε ότι ήταν κύκνος, μεγαλωμένος μακριά από τους δικούς του, νόμιζε πως ήταν άσχημος και ανίκανος μέχρι που επιτέλους ανακάλυψε την πραγματική του ταυτότητα.

Έτσι έγινε στο παραμύθι του Δανού συγγραφέα, Hans Christian Andersen, ο οποίος φρόντισε να φέρει κοντά τον Κύκνο και τον Άνθρωπο, για να μας θυμίζει ότι υπάρχει κάτι ξεχωριστό στον κάθε έναν από εμάς που χρειάζεται χρόνο για να ωριμάσει, να εκδηλωθεί και να αναγνωριστεί, βρίσκοντας τη θέση του στον κόσμο. Ένας κύκνος που θα ανοίξει τα φτερά του και θα πετάξει μακριά από τις κακεντρεχείς και ζηλιάρες πάπιες. Μια μεταμόρφωση.

Οι κύκνοι είναι αναμφισβήτητα τα πιο ωραία υδρόβια πτηνά.Το ζευγάρι των κύκνων βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή. Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες του φωτογράφου Δημήτρη Βερούχη από την Κάρυστο, τα μεγαλοπρεπή πτηνά βρίσκονται λίγα μέτρα από την ακτή. ​

Αν και δεν δείχνουν να τρομάζουν από τους ανθρώπους, παρόλα αυτά οι κύκνοι φαίνεται να κρατούν τις… αποστάσεις τους. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι όταν ερωτοτροπούν μένουν πιστοί για πάντα καθώς ζευγαρώνουν με έναν σύντροφο ισόβια. Η ερωτική συμπεριφορά τους περιλαμβάνει να κολυμπούν παρέα στο λιμάνι της Καρύστου.

καρυστο, λιμανι ομορφια

καρυστο, λιμανι ομορφια