Λαμία νέα: Δες τι έκαναν σε εκκλησία πριν το Πάσχα

Λαμία νέα: Δείτε τι φριχτό έκαναν σε μία εκκλησία στην Φθιώτιδα.

Μάλιστα προτίμησαν να το κάνουν αυτές τις άγιες μέρες.  Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα νέα μιλούν για διάρρηξη και φωτιά στην εκκλησία που βρίσκεται μέσα στο Κοιμητήριο του Σταυρού στην Λαμία.

Διαβάστε ακόμα: Αγωνία για τα κρούσματα του κορονοϊού στην Εύβοια

Που βρίσκεται ο Σταυρός Λαμίας

Ο Σταυρός είναι οικισμός της Λαμίας χτισμένος στη Δυτική πλευρά της πόλης. Σύμφωνα με το wikipedia.org, είχε πληθυσμό 2.489 κατοίκους στην απογραφή του 2011 και απέχει από τη πόλη της Λαμίας 4 χλμ. Επίσης, διαθέτει σιδηροδρομικό σταθμό, ο οποίος, ονομάζεται “Σταθμός Λιανοκλαδίου”. Στο Σταυρό υπάρχει πύργος και πολυβολείο που είχαν κατασκευαστεί κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Δυσάρεστα τα νέα για την εκκλησία στη Λαμία που καταστράφηκε ολοσχερώς

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες το ιερό από το εκκλησάκι καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ οι ιερόσυλοι είχαν ρίξει λάδι στις εικόνες και στο δάπεδο για να κάψουν όλο το ναό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το συμβάν έγινε νωρίς το μεσημέρι. Εκείνη την ωρα μάλιστα στην κοινότητα βρισκόταν ο αντιδήμαρχος Κώστας Μουστάκας που μαζί με τον πρόεδρο του Σταυρού Δημήτρη Φάσσα, έκαναν απολύμανση στους κοινοχρήστους χώρους της κοινότητας.

Κάτοικος είδε τους καπνούς στην εκκλησία στην Λαμία

Κάτοικος του χωριού είδε καπνούς στο ναό του Αγίου Αθανασίου στο κοιμητήριο και ενημέρωσε τον πρόεδρο και την πυροσβεστική υπηρεσία Λαμίας.

Όταν έφτασαν εκεί το εκκλησάκι ήταν πνιγμένο στους καπνούς και το ιερό εντελώς κατεστραμμένο.

Το παγκάρι είχε παραβιαστεί ενώ στο δάπεδο οι δράστες είχαν αφήσει πάρα πολλά αποτσίγαρα, όπως μπορείτε να δείτε στην επόμενη φωτογραφία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ιερόσυλοι “χτυπάνε”

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ιερόσυλοι “χτυπάνε” το εκκλησάκι, αλλά αυτή τη φορά έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά. Είχε ρίξει λάδι ακόμη και στις εικόνες για να το κάψουν ολοσχερώς.

Μάλλον η έλλειψη οξυγόνου στο χώρο δεν βοήθησε τα καταστροφικά σχέδια των ιερόσυλων όσο θα ήθελαν…», είπε στο LamiaReport ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Φάσσας.