Φοιτητικό επίδομα: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν

Ξεκίνησαν από την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 οι αιτήσεις για το επίδομα των 1.000 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020,στην ηλεκτρονική διεύθυνση stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου).

Το Υπουργείο Παιδείας με απόφασή του δίνει ακόμα μία ευκαιρία στους δικαιούχους του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος να καταθέσουν αιτήσεις.

Ακόμα μία ευκαιρία για την υποβολή των αιτήσεων που αφορούν στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, αποφάσισε να δώσει το Υπουργείο Παιδείας, στους «δυνητικούς δικαιούχους», που δεν κατάφεραν να καταθέσουν την ηλεκτρονική αίτηση εμπρόθεσμα, μέχρι την Τετάρτη 29 Ιουλίου.

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τελευταία μέρα για αίτηση στο stegastiko.minedu.gov.gr

Έτσι, οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν εκ νέου αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα του ακαδημαϊκού έτους 2019-20, από την Παρασκευή 21 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου του 2020.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τη νέα προθεσμία, αναφέρονται τα εξής:

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους -δυνητικούς δικαιούχους του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 ότι σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Προς διευκόλυνση των δικαιούχων που δεν έχουν υποβάλει αίτηση έως σήμερα, το σύστημα θα επιτρέπει εκ νέου την υποβολή αιτημάτων κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στη σχετική εγκύκλιο που αφορά στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Οι προϋποθέσεις
Η ηλεκτρονική αίτηση κατατίθεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής.

Στην περίπτωση συζύγων, οι οποίοι έχουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση μόνο ο ένας γονέας-δικαιούχος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη).

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας, τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

Είναι ορφανός από τους δύο γονείς.
Οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού.
Είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1993).
Είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος. (sputniknews.gr)

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο evianews.com