Εύβοια: Η φωτογραφία με την απίστευτη ιστορία

απίστευτη ιστορία

Μια ιστορία γεμάτη από αγνότητα πριν πολλά χρόνια στο Μονόδρι. Όλο το χωριό μαζεύτηκε στο ποτάμι ανήμερα τα Θεοφάνεια και έβγαλε μια φωτογραφία που κάθε χρόνο γίνεται viral.

Μια απίστευτη ιστορία από τα παλιά που δεν έχει καμμία σχέση με τις μέρες μας. Ήταν ανήμερα των Θεοφανείων στο Μονόδρι. Πολλά χρόνια πριν, την δεκαετία του 80. Τότε οι γιορτές είχαν νόημα με τα παιδιά του χωριού να παίρνουν τα τρίγωνα και να λένε τα κάλαντα και το πρωί ανήμερα της εορτής να πέφτουν στο ποτάμι για να βρουν τον σταυρό.

Δεν χρειάζονταν ειδική ενδυμασία για να πιάσουν τον σταυρό. Φόραγαν τα καλά τους ρούχα και πήγαιναν στο ποτάμι που βρίσκεται λίγα μέτρα έξω από το χωριό.

Ο παπάς έριχνε τον σταυρό στην θάλασσα και δεκάδες νεαροί όπως βλέπετε και στην φωτογραφία έπεφταν στο νερό χωρίς να υπολογίζουν τα παγωμένα νερά του ποταμού Μανικιάτη. Αυτός που τον έβρισκε, πρώτα τον φιλούσε και στην συνέχεια γύριζε από σπίτι σε σπίτι για το καλό. Μια vintage φωτογραφία με μια απίστευτη ιστορία, βγαλμένη από το παρελθόν.

απίστευτη ιστορία
Απο αριστερά οι: Τόλης Ελαιοτριβάρης, Κώστας Αλεξανδρης , Δημήτρης Ελαιοτριβάρης, Γιάννης Γανωτής, Χρήστος Σασσάνης, Κώστας Μανιάτης, Γιάννης Ελαιοτριβάρης, Νίκος Τσιμπούκης, Παύλος Αλεξανδρόπουλος, Θωμάς Γκερλές.
πηγή φωτογραφίας: facebook