Επιδότηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Μέχρι πότε είναι οι αιτήσεις;

Το «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει και κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και για νέους έως 29 ετών.

Ο δεύτερος κύκλος του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» είναι ανοιχτό και οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Επιδοτήσεις θα δοθούν για την αντικατάσταση παλιών οχημάτων με ηλεκτρικά και υβριδικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έρχονται στην «καρδιά της άνοιξης».

Επιδότηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 και οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Η δράση στοχεύει στην αντικατάσταση παλιών αυτοκινήτων συμβατικής τεχνολογίας με την αγορά νέων ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων.

Το ύψος της επιδότησης είναι αυξημένο κατά 30% σε σχέση με εκείνο του προηγούμενου κύκλου.

Το μέγιστο όριο της νέας ενίσχυσης θα είναι τα 8.000 ευρώ από 6.000 ευρώ που είχε οριστεί στον προηγούμενο κύκλο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά από την επιδότηση του κινούμαι ηλεκτρικά 2 είναι η επιδότηση 30% για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μέγιστο ποσό τις 8.000 ευρώ που ισχύει και για μακροχρόνιες μισθώσεις, χωρίς υποχρέωση εξαγοράς. Υπάρχει επιβράβευση απόσυρσης και αγοράς έξυπνου φορτιστή 500 ευρώ. Η επιδότηση αφορά και αγορά αυτοκινήτου σε ΑΜΕΑ, οικογένειες με τουλάχιστον τρία εξαρτώμενα τέκνα και νέους έως 29 ετών.

Το ίδιο ισχύει και για την αγορά δικύκλων και τρικύκλων κατηγορίας L5e έως L7e, όπως κατηγορίας L1e έως L4e έως 20% αλλά και ηλεκτρικά ποδήλατα, με μέγιστο ποσό επιδότησης 800 ευρώ.