Επίδομα ακρίβειας αίτηση: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Πριν από το Πάσχα του 2022 θα έχουν μπει τα χρήματα για το επίδομα ακρίβειας στους δικαιούχους, στο πλαίσιο της ελάφρυνσης των ευάλωτων νοικοκυριών.

Το επίδομα ακρίβειας θα βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά, που πλήττονται από τις ανατιμήσεις.

Η κατάσταση στην οικονομία με το ράλι τιμών, οδηγεί πολλά νοικοκυριά στην απόγνωση ενώ πολλοί ρωτούν πως θα γίνει αίτηση για το επίδομα ακρίβειας.

Το επίδομα ακρίβειας θα δώσει ανάσα σε ευάλωτα νοικοκυριά, που πλήττονται από τις ανατιμήσεις.
Επιταγή ακρίβειας 2022: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν;

Δικαιούχοι για το επίδομα ακρίβειας θα είναι 677.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2020 που δεν υπερβαίνει τις επτά χιλιάδες διακόσια 7.200 ευρώ.

Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα τους δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 14.400 ευρώ.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος του επιδόματος ακρίβειας θα πρέπει η ακίνητη περιουσία του να μην υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. Επίσης επίδομα ακρίβειας θα πάρουν όσοι λαμβάνουν ΚΕΑ και επίδομα παιδιού. Αυτοί που λαμβάνουν ΚΕΑ θα πάρουν διπλή δόση και μιάμιση δόση επιπλέον για τους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων.

Αίτηση χρειάζεται να κάνουν μόνο οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού. Όλες οι άλλες κατηγορίες θα μπουν αυτόματα στην κατηγορία των δικαιούχων του επιδόματος ακρίβειας.

Μέχρι και τις 21 Απριλίου αναμένεται να έχει καταβληθεί στους πάνω από 1,7 εκατ. δικαιούχους η επιταγή ακρίβειας, το έκτακτο επίδομα Πάσχα.

Την Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, για να καταβληθεί στους δικαιούχους η επιταγή ακρίβειας.