Τρόμος! Δεν θα πιστέψεις πως έγινε δρόμος στο Αυλωνάρι τον χειμώνα[Φωτογραφία]

Οι φωτογραφίες είναι από δρόμο στην περιοχή στο Αυλωνάρι. Θα δείτε πως έκανε τον χειμώνα του 2020 η πολύ βροχή έναν δρόμο στην Νότια Εύβοια. Η έντονη κακοκαιρία είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πάρα πολλά προβλήματα και στην περιοχή του Αυλωναρίου. Φωτογραφίες τραβηγμένες στις 27/4/2020 από την τοποθεσία Στενή στο Αυλωνάρι, που είχε μεγάλο πρόβλημα από τις έντονες βροχοπτώσεις της πρόσφατης κακοκαιρίας.
Επίσης φαινόμενα κατάπτωσης χωμάτων υπήρχαν και στο χωμάτινο εσωτερικό δρόμο που οδηγεί στην Αγία Ελεούσα, την Παναγίτσα.

Τις πληγές τους από το βίαιο πέρασμα της κακοκαιρίας μετρά η Εύβοια, που υπέστησε τις μεγαλύτερες ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους, που σάρωναν από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα την επικράτεια. Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε στην Εύβοια η κακοκαιρία που χτύπησε με σφοδρότητα το πρωί της Κυριακής 5 Απριλίου και έκανε πολλές πλημμύρες. Τα σοβαρότερα προβλήματα ήταν στους Δήμους Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Κύμης και Αλιβερίου.

Στο Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, λόγω κατολισθήσεων διακόπηκε η κυκλοφορία προς την Ιερά Μονή Γαλατάκη, ενώ έπεσε και μία κολόνα του ΟΤΕ. Επίσης εκκενώθηκαν 10 κατοικίες στον οικισμό Πύλη και όλος ο Δήμος ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στον δρόμο Κύμης – Αλιβερίου. Λόγω κατολισθήσεων στο ύψος του Στομίου ο δρόμος έκλεισε. Είναι η φωτογραφία με το βουνό στην Εύβοια που βρέθηκε μέσα στον δρόμο!  Επίσης πλημμύρισε το ποτάμι Μανικιάτης και στις εκβολές του πλημμύρισαν περιοχές στο Στόμιο και στον Άγιο Γεώργιο.

Στη Μουρτερή πλημμύρισαν σπίτια και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ζευγαριού ηλικιωμένων.

Δεν θα πιστέψεις πως βυθίστηκε ένας δρόμος στην Εύβοια
Βυθίστηκε ένας δρόμος στην Εύβοια – πηγή φωτογραφίας: avlonari such a lovely place

Λίγα λόγια για το Αυλωνάρι

Το Αυλωνάρι είναι χωριό το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Αλιβέρι και στην Κύμη του Νομού Ευβοίας. Είναι από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και είναι κτισμένο επάνω σε λόφο στην μέση μιας κοιλάδας. Στην κορυφή του βρίσκεται ο ναός του Αγίου Νικολάου, καθώς και μεσαιωνικός πύργος από την περίοδο της Ενετοκρατίας. Το παλιό Αυλωνάρι με τα γραφικά σοκάκια και τις παλιές πέτρινες βρύσες, ο ενετικός πύργος, το κάστρο Ποτήρι, ο ναός του Αγ.Δημητρίου, οι νερόμυλοι στον ποταμό Κάναλη, ο παλιός ανεμόμυλος, η μονή Αγ.Χαραλάμπους(χαρακτηρισμένη ως ιστορικό μνημείο), το νεοκλασσικό Μόλαρη καθώς και οι παραλίες Μουρτερή, Κάλαμος, Κορασίδα, Καλάμι που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση είναι τα σημεία που μπορεί να δει ο επισκέπτης.

Η απόσταση που το χωρίζει μέχρι την Χαλκίδα είναι 66 χιλιόμετρα, ενώ μέχρι την Αθήνα 133 χιλιόμετρα. Απέχει 900 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο Χανίων Αυλωναρίου – Κύμης, ενώ το ύψος του λόφου που είναι χτισμένο το χωριό είναι 70 μέτρα. Ο πληθυσμός του είναι 637 κάτοικοι, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011.

Με τα χωριά Δάφνη, Ελαία, Λοφίσκος και Χάνια, καθώς και τη Μονή Αγίου Χαραλάμπους Λευκών, συγκροτούν την Τοπική Ενότητα Αυλωναρίου, συνολικού πληθυσμού 1.354 κατοίκων. (wikipedia.org)