Διαφήμιση στο Google ή στο Facebook;

Σήμερα η διαφήμιση των επιχειρήσεων φαίνεται να έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ, αφού έχουμε πραγματικά πάρα πολλά εργαλεία για να προωθήσουμε την επιχείρησή μας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σε εκατομμύρια ανθρώπους πάνω στη γη.

Ξεκινώντας λοιπόν την επιχείρησή μας και αφού δημιουργήσουμε την επαγγελματική μας ιστοσελίδα, έρχεται η στιγμή που πρέπει να σκεφτούμε όλα τα προσφερόμενα εργαλεία διαφήμισης, για να μπορέσουμε να γίνουμε γνωστοί στο ευρύ κοινό.
Και το δίλημμα ξεκινάει. Διαφήμιση στο Google ή διαφήμιση στο Facebook;

Οι διαφορές των δύο μέσων διαφήμισης:
Το Google είναι μια μεγάλη μηχανή αναζήτησης και αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης στοχευμένα το χρησιμοποιεί ώστε να ψάξει πληροφορίες, προϊόντα και υπηρεσίες που τον ενδιαφέρον χρησιμοποιώντας λέξεις σχετικές με την αναζήτησή του.
Από την άλλη, γνωρίζουμε ότι το Facebook είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν το χρησιμοποιούμε για να αναζητήσουμε διάφορες υπηρεσίες, τουλάχιστον όχι τις περισσότερες φορές, αλλά για να συνδεθούμε με τους φίλους μας και να μοιραστούμε σκέψεις και εμπειρίες μας.

Πώς βλέπουν οι χρήστες τις διαφημίσεις;
Επειδή η λειτουργία και ο σκοπός των δυο αυτών μέσων είναι διαφορετικά, ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες βλέπουν τις διαφημίσεις, φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι ο ίδιος.
Πιο συγκεκριμένα, στο Google η επιχείρηση οργανώνει τη διαφήμισή της ορίζοντας λέξεις – κλειδιά για τις αναζητήσεις των χρηστών. Έτσι, όταν ο κάθε χρήστης πραγματοποιήσει μια αναζήτηση χρησιμοποιώντας τις λέξεις – κλειδιά που έχει θέση η εκάστοτε εταιρεία, στα πρώτα αποτελέσματα αυτής της αναζήτησης εμφανίζεται μεταξύ άλλων και η εν λόγω εταιρεία.

Το Facebook όμως προσφέρει στην επιχείρηση μερικές δυνατότητες παραπάνω. Αντί λοιπόν για λέξεις – κλειδιά, η επιχείρηση ορίζει την ηλικία, το φύλο και την περιοχή του target group που επιθυμεί. Έτσι, η διαφήμιση κάθε επιχείρησης εμφανίζεται στη ροή των χρηστών των οποίων τα χαρακτηριστικά είναι αυτά που έχει ορίσει εξ αρχής.

Τελικά ποιο είναι το καλύτερο μέσο διαφήμισης;
Εν τέλει, και τα δυο μέσα διαφήμισης φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το Google είναι καλύτερο σε ό,τι αφορά την άμεση πώληση, αν σκεφτούμε ότι ο χρήστης αναζητά το προϊόν και την υπηρεσία που προσφέρετε, επειδή τη χρειάζεται άμεσα, άρα και αυξάνονται οι πιθανότητες αγορών.
Το Facebook λειτουργεί κυρίως με στόχο την προώθηση του brand μας και την ανάπτυξη πιθανού πελατολογίου, αφού ο χρήστης σε αυτή την περίπτωση δεν αναζητά κάποια υπηρεσία μας, όμως εμείς τον έχουμε εντάξει στο target group μας.
Αναλόγως λοιπόν με το τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε μέσα από τη διαφήμιση, μπορούμε να επιλέξουμε και το αντίστοιχο μέσο. Βεβαίως, έχουμε και την δυνατότητα να δημιουργήσουμε διαφημίσεις και στα δυο μέσα κι έτσι να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας, αλλά και να προωθήσουμε το brand μας ταυτόχρονα.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο Πάσχα;

Φωτοβολταϊκά στέγης επιδότηση 2023: Πότε θα αρχίσει;

Voucher 400 ευρώ: Πώς θα το πάρετε

Ερέτρια: Ο δυνατός ήχος πάγωσε όσους ήταν εκεί

Κύμη: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για την παρέλαση

Έπαθαν πλάκα όταν την είδαν να κάνει βουτιές στο λιμάνι στην Κάρυστο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις