Εύβοια: Ένα παραδεισένιο τοπίο με απίθανα πλάσματα κοντά στη Χαλκίδα!

Εύβοια
Εύβοια

Ένα παραδεισένιο τοπίο λίγο έξω από τη Χαλκίδα – Όσοι δεν το έχουν επισκεφθεί απλά χάνουν

Εύβοια: Ένα παραδεισένιο τοπίο
Εύβοια: Ένα παραδεισένιο τοπίο

Είναι ένα παραδεισένιο τοπίο λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα στην Εύβοια. Πρόκειται για μία περιοχή που κρύβει έναν υπέροχο θησαυρό.

Δεν έχει υψηλή βλάστηση αλλά είναι δίπλα στη θάλασσα. Ο δρόμος είναι χωματόδρομος αλλά υπάρχει ειδικός λόγο για αυτό. Εκεί βρίσκεται ένας παράδεισος της άγριας ζωής.

Εκεί βρίσκονται υπέροχα πλάσματα που όποιος τυχερός τα συναντήσει και δεν τα ενοχλήσει θα μείνει με τον στόμα ανοιχτό.

Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας έχει γίνει γνωστό το Bird Watching. Είναι μια παιχνιδιάρικη διαδραστική και συμμετοχική περιπλάνηση.

Ένα χόμπι που σκοπεύει να προκαλέσει ερωτήσεις σχετικά με τη φύση της όρασης και τον ρόλο της στη διαδικασία δημιουργίας νοήματος, στη διαμόρφωση ταυτοτήτων και στην απόκτηση ορατότητας.

Παραδοσιακά η Παρατήρηση Πτηνών είναι μια μορφή παρατήρησης της άγριας ζωής στην οποία η παρατήρηση των πτηνών είναι μια ψυχαγωγική δραστηριότητα.

Το απίστευτο πλάσμα στην Εύβοια

Σίγουρα όποιος βρεθεί στην Αλυκή Κοπανά θα πάθει πλάκα με το θέαμα που θα συναντήσει εκεί.

Η Αλυκή Κοπανά που βρίσκεται στην Νέα Λάμψακο Χαλκίδας είναι μία από τις μόλις 14 οργανωμένες αλυκές του ελληνικού κράτους που λειτούργησαν έως τα τέλη του 20ου αιώνα.

Όσοι την έχουν επισκεφθεί έχουν μείνει με τον στόμα ανοιχτό.

Κάθε χρόνο τα φλαμίνγκο κάνουν την εμφάνιση τους στην συγκεκριμένη περιοχή. Εμφανίζονται σε ομάδες και κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Τα φλαμίνγκο είναι μεγάλα, αναγνωρίσιμα πουλιά που είναι γνωστά για το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα τους και τα μακρά, λεπτά πόδια τους όπως θα δείτε και στην φωτογραφία από την Αλυκή Κοπανά.

Τα υπέροχα ροζ φλαμίνγκο

Από κοντινή απόσταση φαίνεται καθαρά η ροζ απόχρωση του φτερώματος και των γυμνών τμημάτων του σώματος του.

Από μακριά δίνει την εντύπωση πως είναι λευκό. Πετά με το λαιμό και τα πόδια σε έκταση με γρήγορα χτυπήματα των φτερούγων.

Τα νεαρά και μέχρι την ηλικία των 2 ετών έχουν καφέ απόχρωση που σιγά σιγά μετατρέπεται σε άσπρη και στη συνέχεια στη ροζ καθώς αλλάζουν ένα προς ένα τα φτερά του σώματος τους.

Τα αρσενικά φλαμίνγκο ξεχωρίζουν από τα θηλυκά από το μεγαλύτερο ύψος τους.

Το ροζ χρώμα των φλαμίνγκο οφείλεται στη διατροφή τους, καθώς τρέφονται κυρίως με μικρά οργανισμούς που περιέχουν καροτενοειδή, τα οποία προσδίδουν το ροζ χρώμα στα φτερά τους.

Όσοι είδαν τα φλαμίνγκο στην Εύβοια έπαθαν πλάκα με τον τρόπο τρόπο με τον οποίο τρέφονται. Στέκονται στο ένα πόδι τους και στρέφουν το κεφάλι τους κάτω από το νερό για να τραβήξουν τροφή από το λιμνοθάλασσα.

Ακόμα πιο ωραία εικόνα είναι όταν τα παρατηρείς στον ουρανό.

Εύβοια: Ένα παραδεισένιο τοπίο
Εύβοια: Ένα παραδεισένιο τοπίο

Είναι εντυπωσιακά για τα αεροπλανικά τους χορευτικά που εκτελούν κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους περιόδου.

Το πιο απίθανο είναι όταν τα βλέπεις να έχουν βάλει το ράμφος τους στο νερό. Τρέφεται βυθίζοντας το ράμφος του στο νερό.

Μάλιστα όλο αυτό το φιλτράρει καθώς το περνά από ένα σύστημα μεμβρανών με τη βοήθεια της ισχυρού μυς της γλώσσας του.

Τα φλαμίνγκο θεωρούνται ενδιαφέροντα και όμορφα πουλιά και αποτελούν αντικείμενο μελέτης και θαυμασμού από τους φυσιολάτρες και τους παρατηρητές της φύσης που κάθε χρόνο τα συναντούν στην συγκεκριμένη περιοχή της Εύβοιας.