Ο γίγαντας στη Χαλκίδα που έχει τραβήξει τα βλέμματα

Χαλκιδα, γιγαντασ, βλεμματα

Δέος και θαυμασμό μπορεί κάποιος να έχει αντικρίζοντας αυτό τον μεγάλο γίγαντα που είναι στη Χαλκίδα και έχει πάρει εδώ και καιρό την θέση του.

Όσοι περνούν από τον κεντρικό δρόμο ρίχνουν πάντα μια λοξή ματιά και τον θαυμάζουν έτσι όπως στέκεται αγέρωχος.

Βέβαια καλό είναι να μην συναντήσουμε αυτούς τους γίγαντες “επί το έργον” και πάντα να είναι ακίνητοι και να αποτελούν εκθέματα για τους πολίτες.

Ένας τέτοιος γίγαντας είναι στη Χαλκίδα και δεν θα είναι ο μόνος, μιας και υπάρχουν και άλλα εκθέματα του πολεμικού μουσείου της Χαλκίδας.

Πρόκειται για ένα τανκ που δεσπόζει στην είσοδο του νέου πολεμικού μουσείου στη Χαλκίδα και όσοι περνούν έξω από το δρόμο το κοιτούν και μένουν με τον στόμα ανοιχτό.

Μάλιστα τράβηξαν και φωτογραφίες και έγιναν viral στο διαδίκτυο. Στην αρχή όλοι έπαθαν πλάκα και δεν πίστευα ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο στη Χαλκίδα. Viral γίνονται όσα προξενούν εντύπωση και όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο είναι πολλά.

Η ίδρυση παραρτήματος του πολεμικού μουσείου στη Χαλκίδα είναι γεγονός. Βρίσκεται στον στη Σχολή Πεζικού.

Το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας έχει να κάνει με την στρατιωτική ιστορία των Ελλήνων και αποτελεί το μοναδικό Μουσείο στο είδος του στην Εύβοια.

Φιλοξενεί μοναδικά έργα τέχνης, συλλογές όπλων, στρατιωτικές στολές, ιστορικές φωτογραφίες, σπάνιο αρχειακό υλικό, πολεμικά αεροσκάφη, πυροβόλα διαφόρων διαμετρημάτων και διοράματα σημαντικών ιστορικών γεγονότων.

Παράλληλα, ανοίγει ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο για την πόλη που θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στη ζωή του τόπου μας σε πολλά επίπεδα.

Τέλος είναι ένας σημαντικός πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους φίλους της πλούσιας ιστορίας μας.

Δείτε παρακάτω την φωτογραφία με ένα τανκ που βρίσκεται στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα.

Χαλκιδα, γιγαντασ, βλεμματα