Αλμυροπόταμος: Δείτε τι κουνιόταν μέσα στη θάλασσα [Φωτογραφίες]

Ένα ωραίο παραθαλάσσιο χωριό είναι ο Αλμυροπόταμος στην Εύβοια. Εκεί βρεθήκαμε και αυτό που είδαμε μα έκανε εντύπωση. 

Ήταν στο λιμάνι του χωριού και αυτό που προσέξαμε στα νερά και είδαμε ήταν απίστευτο. Ο Αλμυροπόταμος είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό και ανήκει στον δήμο Καρύστου.

Ο Αλμυροπόταμος έχει υψόμετρο 141 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.Ο Αλμυροπόταμος είναι ένα παραδοσιακό χωριό και έχει μία από τις ομορφότερες παραλίες του Ευβοϊκού την παραλία του Αλμυροποτάμου στο βάθος του ομώνυμου κόλπου, η οποία είναι πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Εξαιτίας ενός ποταμού πήρε το όνομα του το χωριό. Πιο συγκεκριμένα σε μικρή απόσταση, δίπλα από τον οικισμό υπάρχει ποτάμι αλμυρού νερού, από όπου πήρε το όνομα του ο Αλμυροπόταμος.

Αλμυροπόταμος
Ο Αλμυροπόταμος είναι ένα παραδοσιακό χωριό σε μία από τις ομορφότερες παραλίες του Ευβοϊκού.

Στο λιμάνι του χωριού αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν τα χιλιάδες ψαράκια δίπλα στα βαρκάκια. Χιλιάδες ψαράκια κολυμπούσαν και έκαναν τους περαστικούς να κολλήσουν.

Μάθαμε ότι αρκετοί που έχουν πάθος με το ψάρεμα, θα βρεθούν στον Αλμυροπόταμο για να κάνουν το χόμπι τους.

Οι φανατικοί του ψαρέματος είτε μέσα από την θάλασσα με σκάφος, είτε από την παραλία με καλάμι και πετονιά θα ικανοποιηθούν από το αποτέλεσμα αφού θα βρουν σημαντικό αριθμό ψαριών και οστρακοειδών, που οφείλεται στα καθαρά νερά της περιοχής.

Στο λιμάνι του χωριού αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν τα χιλιάδες ψαράκια δίπλα στα βαρκάκια.
Στο λιμάνι του χωριού αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν τα χιλιάδες ψαράκια δίπλα στα βαρκάκια.

Τέλος να σας πούμε ότι ο Αλμυροπόταμος έχει πολιούχο τον Αγιο Ιωάννη το Θεολόγο και η παραλία Αλμυροποτάμου την Κοίμηση της Θεοτόκου και τους Αγίους Αποστόλους.

Ήταν στο λιμάνι του χωριού και αυτό που προσέξαμε στα νερά και είδαμε ήταν απίστευτο.
Ήταν στο λιμάνι του χωριού και αυτό που προσέξαμε στα νερά και είδαμε ήταν απίστευτο.