Όταν η κακοκαιρία χτυπούσε την Εύβοια

Εύβοια: Προετοιμάζονται για την κακοκαιρία οι κάτοικοι

Δείτε πότε είχε χτυπήσει η κακοκαιρία την Εύβοια

Τα προβλήματα της κακοκαιρίας στο παρελθόν.

Ήταν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 όταν ξεκίνησαν οι δυνατοί άνεμοι που έφεραν πολλά προβλήματα σε όλη την Εύβοια.

Μεγάλες καταστροφές στους αγρότες του νομού προκάλεσαν οι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι. Περίπου από το βράδυ της Κυριακής, άρχισε να φυσάει, ενώ οι ριπές του ανέμου ξεπερνούσαν τα 100 χλμ την ώρα.

Από τους δυνατούς ανέμους είχαμε και πτώσεις δέντρων ενώ το ευτύχημα είναι ότι δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα.

Μεγάλο πρόβλημα σημειώθηκε στο Δερβένι όπου ο δρόμος γέμισε από ξύλα. Εθελοντές και πυροσβέστες, έδωσαν μάχη απέναντι στους δυνατούς ανέμους και κατάφεραν να καθαρίσουν τον δρόμο.

Το πρόβλημα ήταν μεγάλο μιας και επρόκειτο για κεντρικό δρόμο προς την Βόρεια Εύβοια. Υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος αν δεν δρούσαν έγκαιρα όπως και έγινε.

Η κακοκαιρία έφερε φωτιά

Την ίδια ώρα συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά στην Εύβοια. Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (11/2), στην περιοχή Λιβάρι της Ιστιαίας και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν 22 άνδρες με 11 πυροσβεστικά οχήματα ενώ υπήρξαν και ενισχύσεις από Χαλκίδα που έμειναν για να σβήσουν και άλλη φωτιά σε καλαμιές στα Κανατάδικα.

Η Εύβοια είναι συνηθισμένη από τους δυνατούς ανέμους

Μεγάλη κακοκαιρία ξεκίνησε στις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου 2024 στη Χαλκίδα.

Μεγάλη κακοκαιρία με δυνατούς ανέμους και ισχυρή βροχόπτωση. Μπορεί να μην έδωσαν όνομα στην ξαφνική αλλαγή του καιρού αλλά χρειάζoνταν μεγάλη προσοχή.

Ο καιρός έκανε τα… τερτίπια του με πολλούς κατοίκους στη Χαλκίδα να χάνουν τον ύπνο τους λόγω ισχυρών ανέμων από την κακοκαιρία στην Εύβοια.

Δύσκολες ώρες στην Εύβοια μιας και από τα ξημερώματα της Κυριακής παραδόθηκε στους δυνατούς ανέμους.

Το ίδιο σκηνικό είχαμε και στις 26 Νοεμβρίου με την κακοκαιρία Bettina στη Χαλκίδα.

Θυελλώδεις άνεμοι χτυπούσαν τα ξημερώματα ανελέητα την Εύβοια δημιουργώντας τεράστια προβλήματα ενώ το θετικό είναι ότι δεν καταγράφηκαν ατυχήματα.

Το θετικό είναι ότι λίγες ώρες πριν οι πυροσβέστες έψαχναν να βρουν 2 γυναίκες που είχαν χαθεί στο βουνό στο Ξηροβούνι και τις βρήκαν πριν την μεγάλη επιδείνωση του καιρού.

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τη Χαλκίδα

Από τα μεσάνυχτα, ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τη Χαλκίδα.

Πολλοί κάδοι απορριμμάτων αναποδογύρισαν, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να διασκορπιστούν και να γεμίσει το οδόστρωμα σπασμένα γυαλιά.

Προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 δεν εστάλησαν στην Εύβοια όπως είχε γίνει με την προηγούμενη κακοκαιρία όπου μετά το μεσημέρι, του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023 ηχούσαν με την προειδοποίηση τα τηλέφωνα.

Η κακοκαιρία Bettina στη Χαλκίδα το 2023

Ο καιρός κάνει τα… τερτίπια του με πολλούς κατοίκους στη Χαλκίδα να χάνουν τον ύπνο τους λόγω ισχυρών ανέμων από την κακοκαιρία Bettina στην Εύβοια.

Δύσκολες ώρες στην Εύβοια μιας και από τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023 παραδόθηκε στους δυνατούς ανέμους.

Θυελλώδεις άνεμοι χτυπούσαν ανελέητα την Εύβοια δημιουργώντας τεράστια προβλήματα ενώ το θετικό είναι ότι δεν είχαμε ατυχήματα όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο:

Η κακοκαιρία Bettina στη Χαλκίδα το 2023

Μάλιστα, βλέπουμε και έναν πολίτη που σταμάτησε με το αυτοκίνητο του για να μετακινήσει τον κάδο που είχε βρεθεί στην μέση του οδοστρώματος.

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τη Χαλκίδα

Από τα μεσάνυχτα, ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τη Χαλκίδα με την κακοκαιρία Bettina να δημιουργεί προβλήματα.

Δέντρα ξεριζώθηκαν στην πλατεία Αγίου Νικολάου και έπεσαν σε σταθμευμένα οχήματα.

Πολλοί κάδοι απορριμμάτων αναποδογύρισαν, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να διασκορπιστούν και να γεμίσει το οδόστρωμα σπασμένα γυαλιά.

Προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 εστάλησαν και στην Εύβοια μετά το μεσημέρι, του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023, με φόντο το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για την κακοκαιρία Bettina, την οποία συνοδεύουν θυελλώδεις άνεμοι.

Στα μηνύματα γίνονταν λόγος για θυελλώδεις ανέμους. Πιο συγκεκριμένα αναφέρονταν: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή σας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

Δύσκολη η οδήγηση στη Χαλκίδα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην λεωφόρο Χαϊνά μιας και από τους δυνατούς ανέμους μετακινιόντουσαν οι κάδοι απορριμμάτων.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονταν και στην περιοχή της παραλίας στη Χαλκίδα. Οι δυνατοί άνεμοι έριξαν στο έδαφος αρκετές ομπρέλες ενώ άδειασαν οι κάδοι κοντά στην περιοχή των δικαστηρίων.

Με το που δυνάμωσαν οι άνεμοι, αρκετοί κάτοικοι έφυγαν από τα μαγαζιά αναζητώντας μεταφορικό μέσο για να μεταφερθούν στα σπίτια τους.