Black Friday 2024: Πότε είναι

Πότε
Πότε

Τι είναι και πώς βγήκε ο όρος Black Friday

Μέχρι πότε είναι η Black Friday 2024 και για πόσες μέρες θα μπορούν οι καταναλωτές να καρπωθούν τις προσφορές;

Ο όρος προέρχεται από το γεγονός ότι αυτή η ημέρα είναι γνωστή για την αυξημένη εμπορική δραστηριότητα, που μπορεί να φέρει τα καταστήματα στο “μαύρο” (στην οικονομική έννοια, που σημαίνει κέρδος).

Η Black Friday 2024 (Μπλακ Φράιντεϊ 2024) είναι η μεγάλη μέρα των εκπτώσεων.Τα καταστήματα θα κάνουν δελεαστικές προσφορές προϊόντων προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές.

Black Friday 2024: Ποια καταστήματα κάνουν προσφορές;

Η Μπλακ Φράιντεϊ έρχεται και πολλά καταστήματα ετοιμάζονται και φέτος να κάνουν γενναίες εκπτώσεις και ανεπανάληπτες προσφορές.

Την ίδια ώρα βλέπουμε παντού λαμπιόνια να μας υπενθυμίζουν πως έρχονται και τα Χριστούγεννα του 2024. Μια καταπληκτική εποχή που όλοι αγαπάμε.

Για ακόμα μία χρονιά θα πραγματοποιηθεί η Μπλακ Φράιντεϊ. Ωστόσο, και φέτος, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αφού έχουν σταματήσει οι ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Πολύς κόσμος περιμένει πως και πως το black friday 2024 ή μπλακ φραιντει στα Ελληνικά όπως το αναζητούν στις μηχανές αναζήτησης.

Την αρχή κάνουν τα οnline καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, βγάζοντας στον «αέρα» τις επίσημες προσφορές τους, περίπου ένα δεκαήμερο πριν από την ημέρα της Black Friday. Έτσι ώστε, φτάνοντας στο τριήμερο -έως και τη Cyber Monday που ακολουθεί- οι προσφορές να κορυφωθούν, με τη συμμετοχή πλέον και των μικρότερων επιχειρήσεων.

Πότε είναι black Friday (Μπλακ Φράιντεϊ) 2024

Κάθε χρόνο, έχει τις καλύτερες εκπτώσεις και προσφορές.

Το 2024 η Μαύρη Παρασκευή είναι στις 29 Νοεμβρίου, αν και πολλά καταστήματα ξεκινούν τις προσφορές τους και νωρίτερα.

Η Black Friday ξεκίνησε από την Αμερική και είναι μία συγκεκριμένη ημέρα ενώ εδώ στην Ελλάδα που τα κάνουμε όλα αλλιώς οι εκπτώσεις κρατάνε περίπου μία εβδομάδα.

Black Friday: Προσφορές σε κινητά και ρούχα και καλλυντικά

Οι προσφορές Black Friday είναι σε πολλά καταστήματα ρούχων και όχι μόνο!

Θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ρούχα με προσφορά έως -70%. Μην χάσετε τις προσφορές Black Friday και στα κινητά. Ώρα για αλλαγές, ώρα για καινούργιο κινητό τηλέφωνο. Είτε δια ζώσης, είτε μέσω διαδικτύου θα τα βρεις όλα. Θα βρείτε top προσφορές σε χιλιάδες καταστήματα.

Η Black Friday είναι αργία;

Όχι δεν είναι αργία για την χώρα μας αλλά για το εξωτερικό. Η black Friday πέφτει τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Η Black Friday ή Μαύρη Παρασκευή ή Μπλακ Φράιντει είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου.

Η συγκεκριμένη ημέρα έχει θεωρηθεί ως αρχή της περιόδου των χριστουγεννιάτικων αγορών στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1950, με πολλές επιχειρήσεις να ανοίγουν από τις πρώτες πρωινές ώρες, προσφέροντας αγαθά με σημαντικές εκπτώσεις.

Αν και δεν είναι επίσημη αργία, σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες αρκετοί εργαζόμενοι εκτός του τομέα του λιανεμπορίου δεν εργάζονται τη συγκεκριμένη ημέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται -μαζί με την Ημέρα των Ευχαριστιών και το επόμενο Σαββατοκύριακο- ένα τετραήμερο που αυξάνει τον αριθμό των δυνητικών αγοραστών.

Το shopping κάνει καλό στην υγεία μας

Ναι, η βόλτα στα ανοιχτά μαγαζιά κάνει καλό στην υγεία σου. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα ψώνια που κάνεις είναι ευεργετικό για την υγεία σου.

Πρωτίστως στην ψυχική αφού σου φτιάχνουν τη διάθεση, σε κάνουν να ξεχνιέσαι αλλά δίνουν και μια ώθηση για καλύτερη διάθεση. Ακόμα και το να χαζέψεις στις βιτρίνες ή να χαζέψεις μέσω διαδικτύου διάφορα προϊόντα, χωρίς απαραίτητα να ψωνίσεις, λειτουργεί ευεργετικά.

Πότε είναι οι επόμενες Black Friday

-Black Friday 2025, στις 28 Νοεμβρίου 2025.

-Black Friday 2026, στις 27 Νοεμβρίου 2026.

H Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την ευκαιρία της Black Friday έχει δημιουργήσει τον «χρυσό δεκάλογο» των καταναλωτών για τη συγκεκριμένη ημέρα.

1. Δείξτε προσοχή στους επίδοξους απατεώνες και στις απατηλές πρακτικές.

2. Διαβάστε τους όρους χρήσης στα ηλεκτρονικά καταστήματα και ρωτήστε για τις εγγυήσεις στα φυσικά καταστήματα.

3. Προσέξτε την παρορμητική αγοραστική συμπεριφορά προτού προβείτε σε συναλλαγή.

4. Προσοχή στις άγνωστες ή πρωτοεμφανιζόμενες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις.

5. Προσοχή στις παραπλανητικές προσφορές.

6. Δείξτε μεγάλη προσοχή στην παροχή ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών.

7. Μην παρασύρεστε από ασυνήθιστα χαμηλές τιμές ή προσφορές.

8. Κουπόνια προσφορών και giftcards.

9. Ελέγξτε την πολιτική ασφάλειας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

10. Συμφωνήστε την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος.

Μέχρι πότε είναι η black Friday;

Η Black Friday δεν έχει ίδια ημερομηνία λήξης για όλες τις επιχειρήσεις. Υπάρχουν επιχειρήσεις που θα συνεχίσουν να κάνουν προσφορές ακόμα και μια εβδομάδα μετά.

Καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με την καθεμία εταιρεία για να μάθετε πότε λήγουν οι προσφορές.