Ξεκίνησε να χιονίζει στην Εύβοια! [Φωτογραφία και Βίντεο]

Η «Μήδεια» από το πρωί της Κυριακής δείχνει τα «δόντια» της στην Εύβοια, όπου έχει δημιουργήσει ένα φανταστικό λευκό τοπίο, με πολύ τσουχτερό κρύο.

Κατάλευκα είναι οι πολύ ορεινές περιοχές της Εύβοιας. Αυτή την στιγμή ρίχνει χιόνι στον δρόμο Στενή – Στρόπωνες χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα. Στην Άνω Στενή δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το χιόνι αλλά βρέχει αρκετά.

Αυτή την στιγμή ρίχνει χιόνι στον δρόμο Στενή – Στρόπωνες.

Προς το παρόν τα προβλήματα που καταγράφονται είναι μικρά, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για αποκλεισμένα χωριά. Ανοιχτό παραμένει και το κεντρικό δίκτυο του νομού για την Νότια και την Βόρεια Εύβοια, με την Πολιτική Προστασία να συνιστά να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Η Στενή ετοιμάζεται για τα χιόνια

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της κοινότητας Στενής Γρηγόρης Παπαγεωργίου, ενόψη της ερχόμενης κακοκαιρίας για τον καλύτερο εκχιονισμό της Στενής θα πρέπει να μετακινηθούν όλα τα οχήματα από τα στενά και τις πλατείες, εσωτερικά του χωριού προς στον κεντρικό δρόμο και τον παράλληλο αυτού.

Το παρκάρισμα να γίνετε από την απέναντι πλευρά του ποταμού έτσι ώστε να διευκολύνεται ως προς τους χειριστές η ρίψη χιονιού στο ποτάμι.

Αυτή την ώρα, χιονίζει στον δρόμο προς Στρόπωνες όπως βλέπετε και στο παρακάτω βίντεο. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που ανοίγουν τον δρόμο για να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα στους οδικούς άξονες της Εύβοιας.

Δείτε βίντεο από τα χιόνια στην Εύβοια

Βίντεο από τα χιόνια στα ορεινά της Στενής.

Προσοχή στην οδήγηση στα χιόνια

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να έχετε τις κατάλληλες αντιολισθητικές αλυσίδες και να έχετε τσεκάρει ότι ταιριάζουν στα λάστιχα σας.

Όταν έχει χιονίσει και οδηγείτε, θα πρέπει να κρατάτε μεγάλη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και δεν θα πρέπει να τρέχετε στο οδόστρωμα. Και όταν οδηγείτε θα πρέπει να μην κάνετε απότομες κινήσεις στο όχημα. Το πάτημα των πεντάλ φρένου και γκαζιού πρέπει να γίνονται πολύ απαλά και προοδευτικά.

Που χρειάζονται αλυσίδες στην Εύβοια

Ανακοινώνεται ότι λόγω χιονόπτωσης, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στις Επαρχιακές Οδούς:

· Ιστιαίας – Καστανιώτισσας, από την 1η χ/θ έως την 9η χ/θ,

· Ωρεών – Ταξιάρχη, από την 1η χ/θ έως την 5η χ/θ,

· Μονακαρυάς – Μηλιών, από την 1η χ/θ έως την 10η χ/θ,

· Μονακαρυάς – Κρυονερίτη, από την 1η χ/θ έως την 10η χ/θ,

· Μονακαρυάς – Κερασιάς, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ,

· Μονακαρυάς – Μαρούλι, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ,

· Οδό Γουβών – Βασιλικών, από την 1η χ/θ έως την 20η χ/θ,

· Οδό Γουβών – Παππάδων, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ και

· Οδό Πευκί – Αβγαριάς, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.

Τι σημαίνει χιόνι στον ύπνο σας;

Αν δείτε στο όνειρο σας χιόνι, σημαίνει γενικά ατυχία και στεναχώρια και μια υπόθεση καθόλου ικανοποιητική. Αν δεις πως βρισκόσουν σε χιονοθύελλα, προβλέπεται λύπη και αποθάρρυνση, ένεκα αδυναμίας να διασκεδάσετε.