Χιονίζει στα ορεινά της Εύβοιας – Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στην Εύβοια με το χιόνι και το τσουχτερό κρύο που ήρθε από το πρωί της Τρίτης 23 Μαρτίου 2021.

Το χιόνι πέφτει πυκνό αυτήν την ώρα στα ορεινά χωριά της Εύβοιας. Έχει ντυθεί στα λευκά το χωριό Αμελάντες ενώ αυτή την ώρα χιονίζει στον δρόμο Άνω Στενής – Στρόπωνες. Χιόνι πέφτει από το πρωί και στο χωριό Οκτωνιά αλλά και στην Κύμη. Στην Οκτωνιά το έχει στρώσει στους δρόμους ενώ στην Κύμη, μόνο σε σκεπές και οροφές αυτοκινήτων.

Η κακοκαιρία είναι η αιτία για την άδεια Χαλκίδα. Από το πρωί της Τετάρτης (24/3) ο καιρός είναι βροχερός και έχει πολύ κρύο. Παράλληλα αυτή η κατάσταση έχει κάνεις πολλούς Χαλκιδέους να μην βγαίνουν έξω από τα σπίτια.

Ακόμα και η βόλτα στην παραλία της Χαλκίδας με τους άνεμους που επικρατούν είναι απαγορευτική. Η χαμηλή θερμοκρασία έκανε πολλούς να αράξουν σπίτι και η πόλη να δείχνει έρημη. Δείτε την φωτογραφία και θα καταλάβετε τι εννοούμε!

Στην Οκτωνιά το έχει στρώσει στους δρόμους ενώ στην Κύμη, μόνο σε σκεπές και οροφές αυτοκινήτων
Φωτογραφία από την Οκτωνιά

Έτσι θα οδηγήσετε στο χιόνι

Αν δεν υπάρχει λόγος μετακίνησης, μην φύγετε από το σπίτι μιας και απαγορεύεται. Φροντίζετε πριν από κάθε μετακίνηση σε χιόνια, το ρεζερβουάρ σας να είναι, για κάθε ενδεχόμενο, πάντα γεμάτο με καύσιμα.

Όταν έχει χιονίσει μην πανικοβληθείτε αλλά, προσπαθήστε κατα τη διάρκεια της οδήγησης σας να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ταχύτητες στο κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου σας έτσι ώστε να αποφύγετε το σπινιάρισμα των τροχών.

Για να αποφύγετε το σπινιάρισμα της ρόδας κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου σας είναι να πατάτε το πεντάλ του γκαζιού πολύ ήπια. Σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα και οι τροχοί του αυτοκινήτου σας σπινιάρουν πάνω στο χιόνι, βάλτε δεύτερη ταχύτητα και ξεκινήστε πολύ αργά.

Τετραπλασιάστε την απόσταση ασφαλείας. Η απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το προπορευόμενο αυτοκίνητο θα σας δώσει αρκετό χρόνο να σταματήσετε.

Τέλος αν χρειαστεί να βάλετε αλυσίδες, θυμηθείτε: ότι οι αλυσίδες μπαίνουν στους κινητήριους τροχούς, μετά από λίγα μέτρα κίνησης τις ξανατεντώνουμε και όταν φοράμε αλυσίδες η ανώτατη ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 50 km/h.