Δείτε το μεγάλο πλάσμα που βγήκε μέσα από τη θάλασσα στην Εύβοια! [Φωτογραφία]

Ένα τρομακτικό πλάσμα που κολυμπά στην θάλασσα στη Χαλκίδα και κάνει απίστευτες βουτιές.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε εντελώς τυχαία. Δεν είχε σκοπό να αποτυπώσει αυτό το απίθανο και μακρύ πλάσμα στη Χαλκίδα. Ο αναγνώστης μας, απλά τραβούσε σε βίντεο την υπέροχη θάλασσα στην πόλη. Είχε πολύ κρύο και λίγες ώρες νωρίτερα είχε εξαφανιστεί η θάλασσα μέσα στην ομίχλη.

Η ηρεμία της θάλασσας κάνει πολλούς να κάθονται και να την απολαμβάνουν. Στην προκειμένη περίπτωση είχε την πιο ωραία θέα στην θάλασσα. Και όλα έγιναν ξαφνικά. Κάτι πετάχτηκε μέσα από την θάλασσα. Ένα πλάσμα μεγάλο που όλοι δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που έβλεπαν. Ένα σπάνιο πλάσμα που του άρεσε να κολυμπά μέσα στα νερά.

Το τρομακτικό πλάσμα στην θάλασσα της Χαλκίδας

“Αυτό το πελώριο ψάρι με έκανε να απορήσω και άρχισα να ρωτώ φίλους και γνωστούς για το είδος του. Έμαθα τελικά ότι είναι τούνα. Μάλιστα μαθαίνω ότι δεν είναι σπάνιο είδος και υπάρχει στο Αιγαίο. Πολλοί ψαράδες από την Βόρεια Εύβοια, καθημερινά ασχολούνται με την αλίευση του. Τώρα πως ήρθε στη Χαλκίδα, δεν ξέρω να σας απαντήσω.” συμπλήρωσε.

Μάθαμε επίσης ότι η τούνα είναι σχετικά μεγαλόσωμο ψάρι, που έχει ατρακτοειδής σώμα, το οποίο καλύπτεται, κυρίως στο θώρακα, από μεγάλα λέπια και φέρει 6- 9 ψευδοπτερύγια. Το μήκος του φτάνει το 1 μέτρο όπως βλέπουμε στην φωτογραφία από τη Χαλκίδα. Μάλιστα ζει στην μεσόγειο, ανεβαίνει δε και στον ατλαντικό ωκεανό, μέχρι και τις ακτές της Βρετανίας.

Πρόκειται για ένα μεταναστευτικό ψάρι που γεννάει τα αυγά του στις ακτές κυρίως της Σαρδηνίας, Σικελίας και Τυνησίας. Έχει νόστιμο κρέας και καταναλώνεται νωπό ή σε κονσέρβα. Οι αυγοθήκες περιέχουν εύγευστο χαβιάρι, ενώ από τα βράγχια, τα κεφάλια και τα εντόσθια παρασκευάζεται το λίπασμα.

Δείτε φωτογραφία με το τρομακτικό πλάσμα στη Χαλκίδα που πλατσούριζε στα νερά!

Έπαθε πλάκα όταν είδε μέσα από την θάλασσα να ξεπετάγεται αυτό το θηρίο.