Δες τι τρομακτικό κάποτε προχωρούσε σε δρόμο στη Χαλκίδα…

Είναι από τις εικόνες που σπάνια θα δεις σε μία μεγάλη πόλη. Και να στο λέγαμε πάλι, δεν θα το πίστευες.

Αυτό που είδαμε στην Εύβοια να σέρνεται στον δρόμο ήταν τρομακτικό. Είναι πολύ σπάνιο να προχωράς στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης της Χαλκίδας και να το βλέπεις μπροστά σου. Να προχωράς στον πιο εμπορικό δρόμο της Χαλκίδας, την Αβάντων και να το πετυχαίνεις μπροστά σου.

Ένα ρεπορτάζ από το 2020 που πραγματικά μας έκανε εντύπωση και το δημοσιεύουμε ξανά.

Οι ειδικοί λένε πως αν συναντήσουμε έναν απρόσκλητο επισκέπτη, στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο, να μην πανικοβληθούμε. Το ίδιο συνέβη και στη Χαλκίδα. Ήταν βραδινές ώρες όταν ο απρόσκλητος επισκέπτης έκανε την βόλτα του στην Αβάντων όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο. Ευτυχώς δεν πανικοβλήθηκαν οι περαστικοί που το κοιτούσαν με πολύ περιέργεια μιας και δεν είναι και τόσο συχνό να εμφανίζεται σε πόλεις.

Σίγουρα αυτή η εικόνα για τον άνθρωπο της πόλης, προκαλεί τρόμο αλλά αν δεν το πειράξεις είναι ακίνδυνο. Όπως και έγινε στη Χαλκίδα όπου δεν το πείραξαν και το άφησαν να φύγει.

Πάντως από ότι μαθαίνουμε η παρουσία τους στη Χαλκίδα, δεν αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. Το να βρεθεί τώρα στο κέντρο της Χαλκίδας, μπορεί να οφείλεται στις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή που επικράτησαν στις αρχές του Μάη.

Το γεγονός της εμφάνισης μέσα στην πόλη δεν πρέπει να φαίνεται περίεργο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η βασική τους τροφή είναι τα ποντίκια και τα έντομα, τα οποία συγκεντρώνονται στα σημεία αποθέσεως των σκουπιδιών. Με τις θερμοκρασίες να έχουν ανέβει απότομα, τα φίδια που όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόντουσαν σε χειμερία νάρκη, ξύπνησαν και άρχισαν να κινούνται με σκοπό την εύρεση τροφής και νερού.

Δες τι τρομακτικό ήταν σε δρόμο στην Εύβοια – Βίντεο

πηγή βίντεο: Δημήτρης Μαμάκος