Χαλκίδα: Από εχθροί έγιναν αχώριστοι [Φωτογραφία]

Και όμως όλα γίνονται σε αυτή την ζωή όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

Η ιστορία που θα σας περιγράψουμε παρακάτω έχει να κάνει με δύο υπέροχα πλάσματα. Δύο πλάσματα που τους θέλει ο μύθος να είναι θανάσιμοι εχθροί.

Πρόκειται για έναν σκύλο και μια γάτα που βρήκαμε στη Χαλκίδα. Ο μύθος λέει πως αυτά τα πλάσματα δεν αγαπιούνται και πολύ. Και όμως είναι λάθος.

Μέσα σε ένα καταπράσινο πάρκο στη Χαλκίδα συναντήσαμε μια μεγάλη φιλία. Εκεί κάθονταν κάτω από τον ήλιο τα δύο υπέροχα πλάσματα.

Ένας όμορφος μαυρόασπρος σκύλος κάθισε στον ήλιο να ζεσταθεί. Δεν ήταν μόνος αλλά είχε παρέα του, μια ναζιάρα γάτα. Έτσι μαζί τα δύο υπέροχα πλάσματα κάθονταν και απολάμβαναν τις ζεστές μέρες του χειμώνα.

Χαλκίδα: Από εχθροί έγιναν φίλοι και αγκαλιάστηκαν [Φωτογραφία]

Μέσα σε ένα καταπράσινο πάρκο στη Χαλκίδα συναντήσαμε μια μεγάλη φιλία. Εκεί κάθονταν κάτω από τον ήλιο τα δύο υπέροχα πλάσματα.

Γατάκι δεν θέλει να βγει φωτογραφία με σκυλάκια είναι από τα viral βίντεο της μέρας.

Υπάρχει αγάπη ανάμεσα σε ένα σκύλο και μία γάτα;

Ένα υπέροχο ρεπορτάζ διαβάσαμε στο zooplus.gr. Όποιος ακούει αυτή τη φράση τσακώνονται σαν τον σκύλο με την γάτα, υποθέτει ότι η γάτα και ο σκύλος δεν είναι ακριβώς οι καλύτεροι φίλοι. Υπάρχει όντως μια δόση αλήθειας στο μύθο ότι ο σκύλος και η γάτα είναι ορκισμένοι εχθροί; Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί αυτό να οδηγήσει σε παρερμηνείες; Υπάρχει η δυνατότητα να αφήσετε μια γάτα και ένα σκύλο να ζουν στο ίδιο σπίτι, και παράλληλα τα δύο ζώα να είναι ευτυχισμένα;

Γιατί η γάτα και ο σκύλος διαφέρουν τόσο μεταξύ τους;

Έχετε ποτέ ακούσει το ρητό ότι «οι σκύλοι έχουν αφεντικά, ενώ οι γάτες υπηρέτες»; Όντως κρύβεται πολύ μεγάλη δόση αλήθειας σε αυτό το απόσπασμα του συγγραφέα Kurt Tucholsky. Οι σκύλοι συντροφεύουν εμάς τους ανθρώπους ήδη εδώ και περίπου 100.000 χρόνια. Εκείνη την εποχή οι πρόγονοί μας, οι τότε κυνηγοί και συλλέκτες, έφερναν τους λύκους κοντά τους και τους εξημέρωναν. Αναζητούσαν σχετικά ήμερους, λιγότερο επιθετικούς λύκους, που τους διασταύρωναν σκόπιμα μεταξύ τους. Η εκτροφή των σύγχρονων οικόσιτων σκύλων είχε ήδη ξεκινήσει – και αυτό λάμβανε χώρα ακόμη χωρίς κανονισμούς αναπαραγωγής και εκθέσεις! Οι τετράποδοι σύντροφοι γινόταν ολοένα και πιο χρήσιμοι, χρησίμευαν στο κυνήγι, ως ζώα έλξης και ως προστάτες του σπιτιού και της αυλής. Σήμερα, ο σκύλος είναι κάτι πολύ περισσότερο, αναβαθμίστηκε σε ισοδύναμο μέλος της οικογένειας.

Σύναψη φιλίας
Η γάτα και ο σκύλος επικοινωνούν λοιπόν εντελώς διαφορετικά με τη γλώσσα του σώματός τους. Παρ’ όλα αυτά, και τα δύο ζώα μπορούν να γίνουν καλοί συγκάτοικοι, όταν έχουν χρόνο και ηρεμία για να μάθουν το ένα την εκάστοτε γλώσσα του άλλου, και να την ερμηνεύσουν σωστά. Το κάθε ζώο μπορεί να εξοικειωθεί με το χαρακτήρα του άλλου, αφού πρώτα μάθει τα όριά του, ώστε να μην τα ξεπερνά. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται ένα πράγμα: πολλή υπομονή! Όσο πιο προσεκτικά μέτρα λάβετε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιτυχία. Μια βιαστική κοινωνικοποίηση οδηγεί συχνά σε λάθη. Η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστικής σημασίας ακόμη και στα ζώα. Εάν στο ένα ζώο έχει εντυπωθεί πρώτα η αρνητική εικόνα του άλλου, τότε είναι δύσκολο να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα στη συνέχεια..

Συνεχίζουν ακόμη να μαλώνουν «σαν το σκύλο με τη γάτα»;
Παρά την άριστη προετοιμασία και την άπειρη υπομονή, μερικές φορές η διαδικασία του να φέρετε κοντά τα δύο ζώα δεν είναι εύκολη. Ακόμη και όταν φέρνετε κοντά δύο σκύλους ή δύο γάτες, οι χαρακτήρες συχνά απλώς δεν ταιριάζουν ή προκύπτουν προσωπικές αντιπάθειες. Αυτό είναι λογικό επομένως ότι μπορεί να συμβεί και στη σχέση μεταξύ μιας γάτας και ενός σκύλου. Ίσως τα κατοικίδια ζώα σας απλώς δεν συμπαθούν το ένα το άλλο. Ίσως η γάτα σας δεν έχει υπομονή να συναναστραφεί με ένα σκύλο. Ίσως ο σκύλος σας δεν μπορεί να ξεπεράσει ότι μια γάτα, που τρέχει, αποτελεί γι’ αυτόν το τέλειο αντικείμενο για κυνήγι…

Ή ίσως ένα από τα ζώα ζηλεύει. Εάν δεν μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι, σχετικά με το τι πάει στραβά στη μεταξύ τους σχέση, θα πρέπει να είστε δίκαιοι με τα ζώα και την οικογένειά σας. Εάν η προσπάθεια να φέρετε κοντά τα δύο ζώα δεν έχει ευδοκιμήσει μετά από μερικούς μήνες ή εάν έχουν προκύψει ακόμη και τραυματισμοί, τότε είναι καιρός να εγκαταλείψετε την προσπάθεια και να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις.

Αποφασίστε μόνοι σας: είναι ρεαλιστικό το όνειρο ενός αρμονικού νοικοκυριού με μια γάτα και ένα σκύλο ή πρέπει να το ξανασκεφτείτε; Μπορεί να βοηθήσει κάποιος ειδικός συμπεριφοράς ζώων, έχετε άλλη υπομονή για να προσπαθήσετε περαιτέρω με άλλους τρόπους;

Πρόκειται για κάτι που πρέπει να σκεφτείτε μόνοι σας και κανείς δεν μπορεί να σας στερήσει αυτό το δικαίωμα ή να σας επιβάλει κάποια λύση. Είμαστε σίγουροι ότι θα λάβετε τη σωστή απόφαση για εσάς και τα ζώα σας!