Αυτό που είδαμε στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας είναι πρωτόγνωρο! [Φωτογραφία]

Ξαφνικά από τις έξι το απόγευμα και μετά όλα αλλάζουν. Από τις 6 το απόγευμα και έπειτα με την απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν κυκλοφορεί κανένας.

Δεν είχε γίνει ποτέ τα τελευταία χρόνια στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας.

Είχαμε συνηθίσει την παλιά γέφυρα της Χαλκίδας με αυτοκίνητα, με κόσμο να περπατά και να απολαμβάνει τα θαλάσσια ρεύματα. Είχαμε συνηθίσει μια περιοχή γεμάτη από κόσμο.

Δεν υπήρχε ούτε μία μέρα που να μην έχει κόσμο η παραλία της Χαλκίδας. Και αυτό, γιατί υπάρχει ένας και μοναδικός λόγος. Είναι μία ώρα από την Αθήνα, έχει μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα νέο προάστιο της πρωτεύουσας.

Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες, άλλαξαν πολλά στη Χαλκίδα. Τα ταβερνάκια με ούζα και μεζέδες, δεν λειτουργούν πια και οι κυριακάτικες εξορμήσεις ανήκουν στο παρελθόν. Η εστίαση τώρα πια έχει κλείσει και οι κυριακάτικες εξορμήσεις ανήκουν στο παρελθόν μιας και ζούμε ένα αυστηρό lockdown.

Όλα άλλαξαν στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας

Ξαφνικά από τις έξι το απόγευμα και μετά όλα αλλάζουν. Από τις 6 το απόγευμα και έπειτα με την απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν κυκλοφορεί κανένας. Ούτε αυτοκίνητο, ούτε κάποιος κάτοικος για να κάνει το περπάτημα του. Αυτή την εικόνα την είχαμε ξαναζήσει στη Χαλκίδα την παραμονή των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. (Διαβάστε το ρεπορτάζ: Δείτε τι τρομακτικό έπαθε η παλιά γέφυρα της Χαλκίδας)

Σαν κάποιος να πάτησε το pause σε μία μηχανή και να σταμάτησαν όλα στο λεπτό. Άλλες φορές όλο τον χρόνο, βλέπαμε εκατοντάδες αυτοκίνητα να περνούν από την γέφυρα. Μάλιστα υπήρχαν φορές με πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα που έφτανε ακόμα και το κόκκινο σπίτι.