Τρία άτομα κόλλησαν με κορονοϊό στην περιοχή της Κύμης

Τρία άτομα κόλλησαν κορωνοϊό στην περιοχή της Κύμης.

Η είδηση έγινε γνωστή το απόγευμα της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου 2021. Στη Δημοτική Ενότητα Κύμης βρέθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου Γιώργος Ζέρβας και η ομάδα διαχείρισης covid της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 2 μαθητές και μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Έκλεισε το μισό σχολείο στο Βίταλο

Σταμάτησε η λειτουργία τριών τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βιτάλων, λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε μαθητή. Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει στις 23 Φλεβάρη.

Πότε θα γυρίσουμε στην κανονικότητα;

“Είναι απαραίτητο το lockdown…Θα ήθελα το ποσοστό τηλεργασίας να ανέβει στο 70% και να το κρατήσουμε και σε βάθος χρόνου. Όχι μόνο για το lockdown. Χρειάζονται έλεγχοι και εταιρική ευθύνη”.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο δελτίο του Star.

Σε ερώτηση για το αν είναι επαρκής ο χρόνος του lockdown, μέχρι το τέλος του μήνα, ο κύριος Σαρηγιάννης είπε ότι είναι επαρκής ο χρόνος αν τα εφαρμόσουμε τα μέτρα, για να πετύχουμε αποσυμπίεση της διασποράς και στα νοσοκομεία μας στην Αττική… Μετά, θα πρέπει να συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε την πανδημία, αλλά τότε θα είμαστε σε καλύτερες συνθήκες… Αν θέλουμε ένα κάποιου είδους καλό Πάσχα.

Τέλος, σε ερώτηση για το πότε “βλέπει” ένα κανονικό άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας, χωρίς “ακορντεόν” ο ίδιος απάντησε ότι από το τέλος Μαΐου και έπειτα, αυτό είναι εφικτό.